joi, 14 aprilie 2011

5 produse cosmetice care pot fi facute in casa

Iti doresti produse cosmetice naturale si lipsite de riscuri pentru sanatatea ta? Iti propunem 10 retete de preparate rapide, pentru o trusa de frumusete fara egal si pe deasupra si la un sfert de pret fata de ceea ce vei gasi pe piata.

Dupa unele studii, deodorantul este considerat nociv daca in continutul sau se regasesc parabeni, substante cu actiune estrogenica, despre care se banuieste ca ar putea creste riscul de cancer la san.

Nici anumite creme de fata nu scapa de suspiciuni, din cauza conservantilor in cantitate foarte mare. Vopseaua de par contine amoniac, de care vrem sa ne ferim inlocuindu-l cu alte substante cu efect similar pentru firul de par, fara sa realizam ca inlocuitorul nu a fost testat suficient in timp si are un potential cel putin la fel de periculos.

Exista insa si solutii lipsite de riscuri! Preparatele tale naturale vor eclipsa multe produse cosmetice de pe piata, vor fi mai ieftine si mai sanatoase.

1. Lotiune hidratanta

Ingrediente: 3 linguri de frunze de Limba mielului (Borago officinalis sau Echium amoenum).

Preparare: Toarna 1 l de apa clocotita peste plante si lasa-le sa infuzeze cateva minute, intr-un vas acoperit. Strecoara ceaiul si lasa-l sa se raceasca, apoi toarna-l intr-o sticla cu dop.

Aplicare: dimineata si seara pe fata si corp. Poti completa cu o cura de germeni de grau.

Conservare: rezista o saptamana la frigider, intr-o sticla bine sigilata.

2. Deodorant fara parabeni
Piatra vanata depune pe piele un strat subtire de solutie salina, impiedicand astfel formarea bacteriilor responsabile de mirosul neplacut al transpiratiei. Regleaza si limiteaza transpiratia, fara sa astupe porii. Se gaseste in farmacii si in magazinele de produse naturiste.
Aplicare: Pe pielea curata si uscata aplica piatra vanata usor umezita, dimineata si seara.

Conservare: nu exista precautii speciale.

3. Masca de purificare pentru ten

Ingrediente: o mana de tei si o mana de salvie

Preparare: Pune plantele in apa rece si apoi la fiert. Dupa primul clocot, lasa vasul acoperit timp de 15 minute. Strecoara si toarna ceaiul intr-un vas larg. Asaza-te cu fata deasupra bolului 10 minute, cu capul acoperit cu un prosop.

Aplicare: o data pe saptamana.

Conservare: 24 ore la frigider intr-un vas inchis.

Precautii: Daca ai tenul sensibil, iti priesc mai bine infuziile de levantica, tei, menta (3 linguri de plante la 1 l apa). Acest preparat nu este recomandat in cazul cuperozei.

4. Anticearcan

Ingrediente: o mana de salvie si o mana de isop.

Preparare: Toarna 1 l de apa clocotita peste plante si lasa-le sa infuzeze cateva minute, intr-un vas acoperit. Strecoara ceaiul si toarna-l intr-o sticla cu dop.

Aplicare: Tamponeaza cu o compresa umeda in fiecare seara, dupa demachiere, zona intunecata de sub ochi.

Conservare: Rezista o saptamana la frigider, intr-o sticla bine sigilata.

Nota: Pentru pleoape umflate sunt bune infuziile de albastrele, isop, flori de portocal (3 linguri de plante la 1 l apa).

5. Lotiune tonica

Ingrediente: 3 linguri de smirna si ¼ l apa de trandafiri.

Preparare: Amesteca ingredientele cu 1 l apa intr-un vas si lasa-le sa fiarba o jumatate de ora, apoi strecoara amestecul si toarna-l intr-o sticla cu dop.

Aplicare: in fiecare dimineata, cu un tampon de vata.

Conservare: o saptamana la frigider, intr-o sticla bine sigilata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu