joi, 14 aprilie 2011

Stii cum sa iti ingrijesti sprancenele?


Sprancenele contribuie la echilibrul perfect al fizionomiei, jucand si un rol important in protectia ochilor de praf, fum si transpiratie. Vorbim de sprancene perfecte atunci cand acestea sunt naturale, dese, panate, simetrice, potrivit arucuite si ascendente. Pentru a avea sprancene perfecte, va trebui sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii lor cu produse special formulate pentru aceasta zona a fetei. Primul pas in obtinerea unor sprancene perfecte este pensarea. Prima pensare trebuie efectuata la cabinetul unui specialist care va sti cum sa obtina arcuri de cerc naturale, echilibrate si ascendente. Odata obtinuta forma dorita cu ajutorul acestui specialist, iti va fi foarte usor sa o pastrezi de una singuta, pensandu-ti regulat sprancenele. 


Accentuarea formei perfecte a sprancenelor poate fi obtinuta printr-un machiaj al acestei zone. De exemplu, poti folosi un creion special conceput pentru aceasta zona - alege un produs cu mina minerala, deoarece un astfel de creion are puterea de acoperire necesara pentru a corecta forma sprancenelor si a echilibra fizionomia fetei. O ceara modelatoare pentru sprancene poate face minuni, deoarece va ajuta la obtinerea unui contur perfect definit al sprancenelor. Poti vorbi de un machiaj perfect echilibrat si finisat doar atunci cand sprancenele tale vor fi bine definite. Evita sa faci greseli precum machierea sprancenelor cu mascara pe care o folosesti pentru gene - foloseste fiecare produs de machiaj doar pentru zona pentru care a fost conceput pentru a evita obtinerea unor efecte nedorite. 

Iti poti spori desimea naturala a sprancenelor prin tunderea regulata a varfurilor. Acest gest simplu va imbunatati viteza de regenerare a sprancenelor. Cum procedezi? Incepe prin a pieptana sprancenele in sus, pentru ca mai apoi sa tai varfurile roase si chiar decolorate. Sfatul specialistilor este sa nu urmezi tendintele modei atunci cand vine vorba de forma pe care o dai sprancenelor tale - trebuie sa adaptezi grosimea si forma sprancenelor la forma fetei tale si la tipul de frumusete care te caracterizeaza. Urmeaza urmatoarele ponturi pentru a te asigura ca obtii o forma potrivita pentru sprancenele tale. Astfel, daca alegi sa le dai o forma delicata si ascendenta, fata ta va arata mai luminoasa. Daca alegi o forma mai dreapta sau mai curbata, fata ta va avea o expresie mai aspra. Sprancenele descendente care se arcuiesc inspre colturile exterioare ale ochilor vor da fetei tale o expresie de nepasare. 

Daca esti sigura ca nu vrei sa ai niciuna dintre expresiile prezentate mai sus, mergi pe mana specialistilor care recomanda forma ideala a sprancenelor: baza sprancenelor trebuie sa se afle pe aceeasi linie orizontala cu varful lor in timp ce intervalul dintre arcada sprancenelor si pleoapa deschisa trebuie sa fie egal cu diametrul aproximativ al irisului. Nu trebuie sa uiti nici de culoarea sprancenelor, deoarece aceasta trebuie armonizata cu culoarea parului tau. Uita de folosirea unor culori care ofera un contrast puternic atunci cand iti machiezi sprancenele cu un creion special adresat acestei zone. Opteaza pentru culori apropiate de culoarea parului tau pentru a evita obtinerea unui efect de prost gust. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu