joi, 14 aprilie 2011

Rujul, asa cum este el


Nimic nu impodobeste o femeie mai bine ca rujul. Nu doar ochii si forma sprancenelor confera expresie fetei, dar si buzele atragatoare. Poti obtine acest lucru prin folosirea rujului.


Istoria rujului

Primul ruj a fost creat in Mesopotamia cu peste 5000 de ani in urma. Vopseaua folosita pentru buze era cunoscuta inca din vremea Egiptului antic si era format din pigment rosu, ceara de albine si grasime animala. Egiptenii preferau nuantele inchise, astfel buzele clare si definite erau la moda.

Rujul provine din Egipt, ajunge in Grecia antica si apoi la Roma. Totusi, in aceste tari, erau atat sustinatori cat si oameni care se opuneau vopselei de buze. Faimosul Galen Claudius a fost unul dintre cei mai inraiti oponenti si care incerca sa le avertizeze pe femei de pericolele folosirii produselor cosmetice. In acea vreme pigmentii colorati proveneau din substante otravitoare precum miniu de plumb sau sulfura naturala de mercur. Dar femeile nu se speriau, faceau totul pentru frumusete!

Biserica Crestina a avut de asemenea o atitudine negativa fata de schimbarile aduse aspectului. In secolul al XIV-lea biserica Catolica a interzis cosmeticele deoarece Papa sustinea ca machiajul distorsiona imaginea Fecioarei Maria. Inchizitia avea dreptul sa aresteze femeile foloseau ruj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu