sâmbătă, 16 aprilie 2011

Pere cu sos de ciocolata




Ingrediente necesare 4 portii
300 ml vin rosu
125 gr zahar cu granulatie fina
coaja rasa si sucul de la o portocala
o bucata de ghimbir de circa 2,5 cm,
curatata de coaja si tocata marunt
4 pere coapte, mari
175 gr ciocolata menaj, tocata
150 ml frisca lichida
sau smântâna
25 gr zahar tos


Mod de preparare reteta




1 Turnati vinul impreuna cu 150 ml apa intr-o cratita mai inalta, adaugati zaharul, ghimbirul, coaja si sucul de portocala. Puneti vasul, la foc potrivit, pe aragaz; lasati sa fiarba in clocot 5 minute, apoi luati vasul de pe foc.

2 Cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi decojiti perele, cu multa atentie. Nu le rupeti coditele. Daca este necesar, taiati o felie subtire de la baza fiecarei pere, astfel incât fructele sa stea perfect drepte.


3 Puneti cu grija perele in siropul fierbinte si asezati vasul din nou pe foc; acoperiti cu un capac si lasati perele sa fiarba in sirop,
la foc mic, circa 20 minute (sau cât este necesar ca sa se inmoaie). Din când in când rasuciti perele pentru a va asigura ca sunt in permanenta acoperite de sirop. Luati vasul de pe foc si lasati perele sa se raceasca in siropul in care au fiert. Când sunt reci, transferati-le, cu ajutorul unei spumiere, pe un platou.


4 Strecurati siropul, apoi puneti-l din nou pe foc sa fiarba
in câteva clocote, pâna ce se ingroasa bine. Adaugati frisca lichida, ciocolata si zaharul si lasati totul sa fiarba la foc foarte mic, amestecând continuu pâna ce ciocolata se topeste complet. Puneti perele in farfurii individuale si turnati cu grija sos de ciocolata peste ele; serviti imediat.

RECOMANDARE
Se potriveste cu suc dulce acrisor de portocale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu