Desert cu mere si dulceata
Iti trebuie:
- 4 mere potrivit de mari
- 20 - 30 g unt
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite dulceata de visine
- 3-4 linguri nuca tocata
Pregatesti asa:
- Incingi cuptorul.
- Speli merele, le cureti de coaja, doar 1-2 cm in jurul coditei.
- Le cureti apoi cu varful unui cutit si de seminte, avand grija sa nu se strapunga la baza.
- Amesteci dulceata cu nuca tocata.
- In fiecare mar, pui cate un varf de cutit de unt, apoi presari cateva cristale de zahar si le umpli cu cate o lingurita de dulceata amestecata cu nuca.
- Asezi merele astfel umplute intr-un vas cu unt, ales dupa dimensiunea merelor.
- Coci merele in cuptorul incins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.
- Merele sunt bine coapte, daca le poti strapunge usor cu o scobitoare.
- Cand servesti merele, le poti taia in doua.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu