luni, 20 iunie 2011

Cum sa iti albesti dintii in mod natural

Primul pas spre dinti mai albi este o igiena orala potrivita.


Legume si fructe

Legumele si fructele crocante au un efect abraziv care poate ajuta la eliminarea petelor de pe dinti, dandu-le un aspect mai alb. "Ele actioneaza ca o periuta de dinti", spune stomatologul Glosman.
Mananca mere sau morcovi pentru ca au un efect abraziv suficient de puternic cat sa curete dintii fara sa prezinte un pericol pentru smalt. " Cu cat sunt mai crocante, cu atat sunt mai bune" explica medicul stomatolog al Centrului de Cosmetica Dentara din New York, Emanuel Layliev.


Branza

Branza poate preveni aparitia cariilor si contribuie la reminalizarea smaltului.
Iaurtul si laptele, de asemenea, previn aparitia cariile prin continutul lor calciu si fosor, explica autoarea cartii "The Beauty Diet: Looking great has never been so delicious.", Lisa Drayer.


Guma fara zahar cu xilitol

Xilitolul este un indulcitor natural care poate ajuta la prevenirea formarii placii bacteriene la suprafata dintilor. Placa bacteriana se poate hrani din zahar, dar nu si din xilitol.
Mai mult, xilitolul neutralizeaza nivelul de pH din gura si sporeste producerea de saliva. Stomatologul Glosman spune ca "Saliva este ca un curatator natural pe care il avem in gura. Patrunde in toate crapaturile."
Trebuie avut in vedere si faptul ca saliva actioneaza in doua directii: poate sa elimine resturile de mancare, dar poate sa si poarte bacteria prin gura. Prin urmare, spalatul de doua ori pe zi pe dinti si un aport redus de zahar sunt foarte importante.


Capsune invelite in ciocolata

Exista dovezi, slabe ce-i drept, ca exista un efect de albire dat de consumul de capsune. De cealalta parte, ciocolata are o actiune antibacteriana cauzata de cojile boabelor de cacao, spune stomatologul Emanuel Layliev.
Din pacate, insa, oricat de buna ar fi combinatia, trebuie sa avem grija cat de mult consumam, mai ales in ceea ce priveste ciocolata.


Bicarbonat de sodiu

Consilierul pe probleme de consum al Asociatiei Dentare Americane, Kimberly Harms spune ca bicarbonatul de sodiu poate elimina petele de pe suprafata dintilor, dar nu este recomandat sa il folosim pe termen lung.

Bicarbonatul de sodiu actioneaza ca un abraziv, prin urmare poate afecta smaltul (facand dintii sa para mai intunecati la culoare).


Otet

Se spune ca otetul si cidrul de mere ar ajuta la albirea dintilor. Stomatologul Glosman, insa, ne sfatuieste sa nu apelam la un astfel de tratament pentru ca cel mai probabil vom afecta smaltul dintilor.


Ata dentara

Daca folosesti ata dentara poti elimina din petele care se formeaza intre dinti. Stomatologul Glosman explica faptul ca oricat de albi ar fi dintii tai, ei nu vor avea un aspect sanatos daca gingiile sunt inflamate, retrase sau rosii.

De aceea trebuie sa ne spalam de cel putin doua ori pe dinti si sa folosim ata dentara zilnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu