miercuri, 27 aprilie 2011

Esti dependenta de placa de par?

Esti dependenta de placa de par?
Conform unui nou studiu, in ziua de astazi a fost creata o noua dependenta: cea pentru placa de par.O treime dintre femei si, surprinzator, unul din cinci barbati, detin un asemenea instrument. Dintre acestia, mai mult de o treime refuza sa iasa din casa fara sa isi indrepte parul.

Probabil ca parul cret, ciufulit, ar trebui sa devina un trend, deoarece, se pare ca toata lumea isi doreste parul drept. Cauza principala ar putea fi "super vedetele" de la Hollywood, care ar face orice sa arate bine pe sticla. Parul indreptat, perfect, lipit de cap, straluctor - acesta este idealul feminin contemporan. In acest caz, oda parului ondulat, caci, pare-se, este o specie rara.

Dermatologii sunt de parere ca daunele provocate de placa de par pot fi ireversibile, precum caderea parului si depedenta, lucruri ce pot transforma podoaba capilara intr-una aspra, rara si subtire.
Iain Sallis, dermatolog specialist la hairmedic.co.uk si la alte sapte clinici celebre din lume, este de parere ca toate problemele capilare contemporane stau la baza unei stari psihice, si anume obsesia de a arata perfect tot timpul. Aceasta imagine eronata asupra perfectiunii este reflectata si in placa de par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu