miercuri, 8 iunie 2011

Frumusetea pe timp de vara

Vara este anotimpul distractiei - petreceri pe plaja, gratare si adunari la piscina. Dar este, de asemenea, si sezonul dilemelor in frumusete. Afla cum poti rezolva trei din cele mai comune probleme intalnite vara.

Machiajul nerezistent. In caldura si umiditatea verii, efectul machiajului este de scurta durata. Apeleaza la produsele rezistente la apa si caldura si tine cont de cateva sfaturi simple:
Frumusetea pe timp de vara

- Machiaza-te minimal. Un strop de mascara rezistenta la apa si un balsam de buze cu protectie solara s-ar putea sa fie de ajuns. Pentru alte evenimente, poti sa aplici mai mult machiaj, insa produsele trebuie alese cu grija: fond de ten light, cu efect iluminator, sau pudra cu minerale.

- Foloseste un nuantator in locul fondului de ten.  Crema de fata nuantatoare acopera intreaga suprafata, fara sa se "stranga" ca o pasta la contactul cu umiditatea.

- Balsamul de buze in locul rujului. Culoarea unui balsam de buze este mult mai naturala si perfecta pentru un look proaspat, de vara. Da culoare tenului si printr-un strop de pudra cu pigmenti de bronzare, pe obraji, frunte si barbie. Poarta o palarie, pentru a te proteja de razele soarelui.
Bronz portocaliu. Ai apelat la autobronzant, insa, probabil din cauza entuziasmului, te-ai dat cu o cantitate prea mare. Nu-ti face probleme si urmeaza cei trei pasi prin care sa revii la culoarea naturala a pielii tale:


Umple cada cu apa calduta si trei cani cu bicarbonat de sodiu. Relaxeaza-te in cada pentru 30 de minute si lasa bicarbonatul sa actioneze. Foloseste o lufa pentru a indeparta bronzul de pe zonele mai "afectate".

Daca nu s-a indepartat indeajuns de bine cu ajutorul bicarbonatului, ia-ti un gel de dus exfoliant si spala-te pe tot corpul. Pentru un tratament facut in casa, poti apela si la malai, amestecat cu un gel de dus crema.

Daca ti-au mai ramas urme portocalii pe fata, acopera-le cu ajutorul unui baton corector in nuanta tenului tau si apoi cu un fond de ten cu o nuanta mai inchisa, aplicat, de asemenea, si pe decolteu.

Arsurile solare. Daca s-a intamplat sa te arzi pe spate sau fata, nu te grabi sa smulgi pielea sau sa o cureti cu peria. Pielea arsa trebuie lasata sa cada singura, acesta fiind semnul ca suprafata este pregatita sa fie expusa din nou la soare. Pentru a te vindeca mai repede, apeleaza la cateva produsefarmaceutice. Dintre acestea, va recomandam Bepanthen  crema pentru arsuri minore (25 de lei)si lotiunea gel de fata, Bioderma DS+ pentru scuame si roseata (50 lei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu