marți, 22 februarie 2011

Trucuri cosmetice pentru bărbaţi

>> Aftershave-ul pe bază de lemn de santal are efect tonifiant şi antiseptic.
Unul dintre lucrurile care fac diferenţa între cosmeticele destinate femeilor şi cele pentru bărbaţi este uşurinţa de folosire. În timp ce femeile sunt dispuse să petreacă mai mult timp pentru a urma câţiva paşi în îngrijirea tenului, bărbaţii preferă ca acest întreg ritual să fie cât mai rapid şi uşor.

Mitul potrivit căruia doar femeile sunt interesate de produsele de înfrumuseţare a fost desfiinţat de mult timp. Acum bărbaţii, care şi-au dat seama de importanţa unui aspect plăcut atât pentru propria stare de spirit, cât şi pentru imaginea pe care o lasă celor din jur, au început să privească diferit acest întreg ritual.
Iată câteva sfaturi pentru bărbaţi, pe care aceştia le pot urma după o zi de muncă:

Curăţaţi-vă faţa cu un tampon de vată pe care aţi turnat loţiune astringentă. Dacă aveţi tenul uscat, puteţi folosi o loţiune cremoasă.
Folosiţi o dată pe săptămână un produs de îndepărtare a celulelor moarte şi de deschidere a porilor.
Stropiţi-vă pe faţă cu apă rece după ce v-aţi bărbierit. În acest fel, veţi împiedica poluanţii să pătrundă în piele.
Evitaţi să vă bărbieriţi la prima oră a dimineţii, când tenul este mai "pufos", după ce în timpul nopţii s-au acumulat fluide la nivelul tenului. Momentul ideal pentru a vă bărbieri este imediat după baie, deoarece pielea este mult mai moale şi flexibilă.
Înmuiaţi un prosop în apă fiartă, apoi scurgeţi apa şi aplicaţi prosopul pe faţă. Este o metodă eficientă de eliminare a stresului şi de curăţare a feţei. Senzaţia de revigorare va fi accentuată dacă adăugaţi în apa fiartă şi câteva picături de esenţă.
Folosiţi lama de ras doar în direcţia de creştere a firului de păr. În acest fel, evitaţi apariţia iritaţiilor, înroşirea pielii şi creşterea firului de păr pe sub piele.

Vitaminele C, E, B şi zincul sunt componente importante pentru o piele sănătoasă. Asiguraţi-vă că le includeţi în dieta zilnică.
Optaţi pentru un aftershave pe bază de lemn de santal, deoarece acesta are efect tonifiant şi antiseptic, vindecând rănile şi tăieturile.
Reduceţi consumul de alcool şi cantitatea de tutun zilnică pentru a nu vă afecta sănătatea tenului.
Atenţie la produsele de bărbierit mentolate! Deşi este plăcută senzaţia de prospeţime resimţită, mentolul şi alcoolul pot provoca iritaţii ale pielii.
Evitaţi apariţia iritaţiilor pielii prin aplicarea pe faţă a unui strat subţire de balsam înainte de a se folosi spuma de ras. Trebuie să aşteptaţi ca balsamul să intre în piele, înainte de a continua operaţiunea. Efectul este imediat vizibil, pielea devenind mult mai fină iar iritaţiile sunt evitate.
Acordaţi atenţia cuvenită alegerii corecte a produsului de bărbierit. În timp ce lama de ras acţionează asupra firului de păr şi îl taie de la rădăcină, lăsând pielea catifelată, aparatul electric este mult mai rapid, însă oferă un bărbierit mai neglijent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu