duminică, 27 februarie 2011

Sarutul: bun sau rau pentru sanatate?

Buzele sunt partea din corpul nostru care contine cele mai multe terminatii nervoase, ceea ce le face cel mai sensibil organ de simt.
Probabil de aceea ne si place atat de mult sa ne sarutam.
Daca esti genul care nu refuza niciodata un sarut, poate ai fi interesata sa afli care sunt efectele acestuia asupra sanatatii tale.
Sarutul – bun sau rau? Ia ghici...
Surprizator, sarutul este foarte bun pentru sanatate.
Sarutul are si parti mai putin bune

Dar, inainte de a sari de gatul baietilor pe strada, e bine sa stii ca poti sa faci… carii. Serios, expertii sustin ca sunt contagioase – la fel ca si raceala.
Cauzele naturale ale cariilor includ bacteriile, zaharul si neperierea lor, dar poti creste riscul de a face carii sarutand pe cineva care nu are istorie de probleme stomatologice, pe baza concentratiei de bacterii din saliva.
Dar, ca sa nu te las asa cu fata imbufnata, lasa-ma sa-ti spun ca poti dezvolta de asemenea imunitate la carii sarutand pe cineva care este mai predispus la acestea.

Norocul tau, atingerea buzelor si a limbii intr-un sarut pasional ne ajuta sa ne mentinem un zambet sanatos crescand productia de saliva. Saliva actioneaza ca un lubrifiant natural, strecurandu-se pe sub resturile de mancare si curatand dintii. Ciudat, dar foarte convenabil, nu credeti?
Ah, si partea si mai draguta: sarutul te ajuta sa-ti mentii greutatea, arzand pana la 12 calorii la fiecare cinci secunde. Ce motiv mai bun pentru a te pune pe sarutat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu