vineri, 17 iunie 2011

Talie de viespe


Talie de viespe (si un abdomen plat, drept bonus)
Nu esti supraponderala, dar ai burtica? Exista doua explicatii: fie ai parte de prea mult stres in viata ta, fie ai parte numai de bunatati, care iti irita colonul. Mecanismul e deja cunoscut in al doilea caz.


Pentru primul, iata explicatia: cortizonul, un hormon eliberat in conditii de stres, creste volumul adipoctelor (celulele grase), care, odata dezvoltate, incep sa secrete ele insele un alt hormon, numit leptina. Acesta regleaza apetitul fiecarui individ: cu cat ai mai multa leptina, cu atat ai mai multa pofta de mancare.


Depinde numai de tine sa rupi acest cerc vicios. Recompensa? O silueta rafinata, o talie splendida si un abdomen impecabil conturat.
Ce poti face:
Primul pas e cel mai greu: goleste-ti dulapul de dulciuri si arunca-le la gunoi! Apoi redu cantitatea de grasimi din alimentatie, nu mai manca atat de condimentat, incearca sa eviti legumele care fermenteaza (varza, mazare, legume uscate) si semintele (nuci, alune migdale) si nu uita sa-ti lucrezi musculatura: minim 400 de abdomene in fiecare zi.
Reguli generale:

- Alege o alimentatie simpla si sanatoasa, evitand pe cat posibil produsele semipreparate sau cele fast food (contin prea multe grasimi si glucide). Evita alimentele prea sarate, branzeturile
fermentate, laptele integral.

- Mananca in liniste (in timpul mesei inchide telefonul mobil si televizorul si nu citi ziarul), cu rabdare, mestecand corect si meticulos fiecare inghititura.

- Evita produsele light (bomboane, bauturi, iaurturi), care ingreuneaza tranzitul intestinal si baloneaza.

- Nu mai mesteca chewing-gum. Nu e cea mai sanatoasa modalitate de a scapa de foame.

- Nu bea nimic cu o jumatate de ora inainte de masa si nici in timpul mesei. Sucurile gastrice trebuie sa lucreze la capacitate maxima.

- Abtine-te de la fumat cu o ora inainte si dupa masa. Nicotina blocheaza secretiile digestive.

- Suplimentele nutritive de calciu, magneziu, acizi grasi omega 3 si 6 au un efect antistres remarcabil. Merita incercate.

- Mananca putin dar des, si pastreaza ritmul meselor. Aceeasi cantitate de mancare, daca e consumata in mai multe mese mici in loc de 2 mese principale copioase, determina o micsorare semnificativa a procentului de calorii transformate in grasime.
Ajutor suplimentar
Vestea proasta: pentru a-ti subtia talia, nu e suficient sa lucrezi doar musculatura abdominala. Este esential sa-ti tonifici muschii lombari, care sustin pozitia corecta a trunchiului (spatele drept si abdomenul in usoara contractie). Vestea buna: fiind vorba de o grupa musculara mare, puternica, ce rezista la efort intens si se reface foarte repede, rezultatele se vad aproape instantaneu.

Pe scurt, orice forma de antrenament care implica contractia zonei mediane a corpului este bine venita. Cele mai eficiente, insa, sunt exercitiile Pilates, deoarece tonifica musculatura fara a tensiona inutil coloana vertebrala. Nu trebuie neglijate nici tratamentele de salon: termosudatie localizata, biostimulare musculara, impachetari cu creme si substante lipolitice.
Dieta pe puncte

LUNI (12 puncte)
Dimineata: 1 ardei gras + 100 g branza de vaci, frecata cu 5g margarina si 2 fire de marar verde (puncte: 3+3+1)
Pranz: 150 g carne de pui fiarta + 100 g salata de fasole fiarta (puncte 0+3)
Seara: 100 g conopida fiarta + 100 g carne (puncte: 2+ 0)

MARTI (11 puncte)
Dimineata: 100 g cascaval + o rosie (puncte 1,2 + 3)
Pranz: 200 g peste la gratar + 100 g morcov fiert + 1 lingurita maioneza de casa (puncte: 0+4+1)
Seara: 100 g ciuperci la gratar + 1 lingurita maioneza de casa (puncte 1+1)

MIERCURI (10 puncte)
Dimineata: 100 g limba fiarta + 1 ardei (puncte 1+3)
Pranz: 100 g gratar + 100 g salata verde (puncte 0+6)
Seara: 200 g peste la gratar + salata (puncte: 0)

JOI (12 puncte)
Dimineata: 2 oua fierte tari (puncte: 2)
Pranz: 100 g salata de ton + maioneza de casa + 100 g ardei gras ( puncte 1+3)
Seara: 150 g carne de pui la gratar + 100 g fasole verde (puncte 0+6)

VINERI (9,5 puncte)
Dimineata: 3 cuburi de branza topita + 1 ardei gras (puncte: 1,5 + 3)
Pranz: 1 pulpa de pui la gratar + 100 g spanac (puncte: 0+2)
Seara: 100 g conopida fiarta + 2 linguri de margarina (puncte: 2,5 + 0,5 )

SAMBATA (9 puncte)
Dimineata: 100 g castraveti cu iaurt + 100 g sunca slaba (puncte: 2+1)
Pranz: 200 g carne de vita fiarta + 100 g rosii (puncte: 1+3)
Seara: 100 g salata de ton + 100 g ciuperci la gratar (puncte: 1+1)

DUMINICA (10 puncte)
Dimineata: salata de telina + 2 oua fierte tari (puncte: 1+2)
Pranz: 150 g muschi de porc la gratar + sote de ciuperci cu usturoi si marar (puncte: 0+5)
Seara: salata de telina + 200 g macrou (puncte 1+1)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu