duminică, 27 februarie 2011

Solarul produce cancer de piele

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat de curand ca  toate avertizarile lansate de catre dermatologi de multa vreme au la baza un pericol real: da, bronzatul artificial a devenit principala cauza a aparitiei cancerului de piele. Daca in Maria Britanie, de exemplu, oamenii sunt avertizati ca solarul reprezinta un pericol urias si cabinetele din Regatul Unit sunt controlate la sange, la noi nu se intampla asa. In Marea Britanie fiecare salon care ofera servicii de bronzat artificial este obligat sa afiseze in scris toate riscurile la care se expun clientii. La noi sunt doar promotii.

Bronzul la salon, bilet catre cancerul de piele
Nu mai putin de un numar de 20 de experti din mai multe tari a confirmat ca razele ultraviolete emise de aparatele de bronzare artificiala din saloane sunt mult mai periculoase decat se estima la creerea acestora. Specialistii  sunt de parere ca bronzul la solar este moarte sigura.
Riscul aparitiei unei forme de cancer de piele din cauza solarului este real de la primele sedinte si tinerii sunt cu 75% mai expusi.
Ca sa va faceti o idee cat mai aproape de realitate, solarul a ajuns sa fie considerat la fel de nociv pentru organism precum fumatul, arsenicul sau azbestul. Alternativa este ca daca e musai sa fim bronzate, atunci cel mai bine apelam la autobronzante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu