duminică, 27 februarie 2011

Totul despre autobronzante

Autobronzantele reprezinta o alternativa excelenta la bronzul natural sau la bronzul obtinut foarte periculos la solar si te usureaza si de povara efectelor secundare pe care le implica expunerea la radiatii ultraviolete. Dar oricat de bun ar fi produsul pe care il folosesti in acest scop, daca nu cunosti foarte bine secretele aplicarii lui vei sfarsi prin a arata ca o zebra portocalie. Urmeaza asadar sfaturile de mai jos si poti obtine bronzul mult visat in timp record si fara prea multa bataie de cap.

Cum se aplica autobronzantul: Pregatirea pielii.
Daca ai pielea uscata, si majoritatea dintre noi o avem cand vine vorba de maini si picioare, incepe sa te pregatesti cu cateva zile inainte de aplicarea autobronzantului. Hidrateaza pielea de doua -trei ori pe zi, imediat dupa dus. Foloseste un exfoliant lejer cu 3 zile inainte si in ziua de dinaintea aplicarii produsului.
Insista in zonele foarte uscate cum sunt coatele, genunchii, gambele si mainile deoarece produsul pentru bronzat tinde sa se adune in aceste zone si poate da un aspect deloc natural.
2. Cum se aplica autobronzantul: Testare

Testeaza autobronzantul pe o mica portiune de piele (cum ar fi incheietura mainii). Cele mai multe dintre voi au tendinta sa treaca peste acest aspect al testarii dar in cazul autobronzantului este o necesitate stringenta. In acest fel vei evita pe langa o alergie nedorita o culoare care te poate face sa nu iti mai doresti sa iesi din casa 10 zile.3. Cum se aplica autobronzantul: Dupa o crema hidratanta usoara.  Aplica o crema hidratanta inaintea autobronzatului. Astfel, pielea ta uscata dupa baie va avea acelasi nivel de grasimi pe toata suprafat si ruscul de a iesi patata dispare. Astepata 20 de minute dupa ce ai facut baie ca sa te asiguri ca pielea e perfect uscata si grasimile absorbite.4. Cum se aplica autobronzantul: Maseaza rapid pielea. Fie ca produsul este sub forma de spray, crema sau gel, secretul consta in aplicarea lui cat mai rapida si egala. Incearca sa acoperi o portiune mai mare dintr-o singura miscare. Spre exemplu nu aplica mai intain pe glezna, apoi pe genunchi si apoi pe coapsa, ci aplica pe tot piciorul odata. Si incearca ca produsul sa fie intins egal si in aceleasi cantitati pe toate potiunile.5. Cum se aplica autobronzantul:  Ai grija la genunchi, coate si glezne. Acestea sunt zone care au in general piele uscata, deci este suficient sa treci o data peste ele cu o miscare usoara. Poti oricand sa aplici mai mult daca nuanta e mai deschisa decat restul.6. Cum se aplica autobronzantul: Spala-te pe maini. Daca aplici produsul pe tot corpul, spala-te pe maini cel putin o data pe parcursul acestei proceduri. Autobronzantele actioneaza destul de rapid iar palmele tale sunt cele mai expuse, motiv in plus sa incerci sa termini cat mai repede. Absolut obligatoriu este sa te speli pe maini dupa ce ai terminat, caci nu iti doresti ca palmele sau unghiile tale sa se coloreze in portocaliu. Foloseste pur si simplu sapun si apoi o periuta de unghii si un betisor pentru cuticule.7. Cum se aplica autobronzantul: Nu atinge nimic! Instructiunile unora din aceste produse spun ca poti sa te imbraci imediat dupa aplicare dar la cele mai multe timpul variaza intre 30 de minute si doua ore. Sfatul nostru este ca daca iti iubesti hainele sa astepti cele doua ore indiferent de ce scrie pe prospect. Profita de acest timp pentru a-ti face manichira sau pentru a-ti parul si nu te aseza pe cearsafuri albe sau mobila deschisa la culoare. 8. Cum se aplica autobronzantul: Nu fa dusimediat dupa aplicare! Asteapta minim trei ore inainte de a inota sau de a face dus. Intretinerea bronzului obtinut cu creme autobronzante
Utilizatorii de autobronzante au observat ca bronzul dureaza intre trei si cinci zile inainte de a incepe sa se stearga.
Nu trebuie sa astepti sa se intample acest lucru, ci poti reaplica produsul cand observi ca nuanta pielii incepe sa scada in intensitate.

Sfaturi pentru o manichiura rezistenta


Secretul pentru ca manichiura ta sa fie nu doar perfecta, ci si durabila, consta in aplicarea ojei de-o anumita maniera si recurgand la cateva trucuri absolut minunate folosite de catre staruri. eLady iti va dezvalui modul in care trebuie sa iti faci manichiura pentru ca mainile tale sa arate mereu si cat mai mult timp absolut impecabil.

Sfaturi pentru o manichiura durabila
Inainte de a-ti aplica oja, este absolut necesar sa iti cureti foarte bine unghiile cu un dizolvant neagresiv. Suprafata unghiilor tale trebuie sa fie foarte neteda si perfect curata si far aimpuritati, pentru ca oja sa aiba aderenta necesara. Tipul de oja si calitatea ei sunt elementele cele mai importante de care trebuie sa le iei in considerare daca vrei ca manichiura sa-ti reziste impecabila cat mai mult timp. Este bine sa optezi pentru o oja lichida, nu pasta, pentru ca, daca aceasta este prea groasa ori mult prea compacta, rezultatele nu numai ca nu vor fi spectaculoase, ci, dimpotriva, s-ar putea sa fii foarte dezamagita. Daca unghiile tale sunt moi si casante, trebuie sa iti alegi o oja cu proprietati hidratante, pentru ca sa le fortifici. Poate nu stiai, insa oja nu rezista foarte mult pe unghiile excesiv de lungi. Din acest motiv, daca iti doresti ca manichiura sa-ti reziste, lasa-ti lunghiile de o lungime mai mult medie.

Sfaturi pentru o manichiura rezistenta: Cum aplicam oja
Inainte de a aplica pe unghie lacul colorat, curata-ti bine cuticulele: inmoaie foarte bine mainile in apa calduta cu glicerina si impinge cuticulelele cu ajutorul un betisor de bambus special: acesta este un truc obligatoriu daca vrei ca oja sa-ti reziste. Inainte de a aplica oja, nu uita sa te dai pe unghii cu un lac incolor, un strat bun care ii permite ojei sa se fixeze mult mai bine pe unghii. Pentru ca manichiura ta sa fie reusita iti recomandam sa aplici doua straturi de oja. Dupa ce ai dat primul strat (care trebuie sa fie foarte, foarte subtire), lasa-l sa se usuce pe putin 20 minute. Apoi poti trece la aplicarea celui de-al doilea strat, pentru ca oja sa tina neciobita mai mult. Nu exagera insa, pentru ca altfel oja va sari. Dupa o jumatate de ora de la incheierea vopsitului unghiilor, baga-ti unghiile sub un jet de apa rece, pentru ca oja sa se intarireasca bine. Nu le sterge, ci asteapta sa ti se usuce bine mainile. Apoi doar finiseaza-ti manichiura aplicand un strat foarte subtire de lac incolor. Si un ultim sfat: pentru ca ojele tale sa se pastreze in cea mai buna stare, tine-ti sticlutele in frigider.


Truc pentru o manichiura perfecta
Inainte de a-ti da cu oja pe unghii, freaca-ti mainile foarte bine cu zeama de la o lamaie.
Zeama de lamaie va reprezenta o baza excelenta pentru oja si, in plus, vitamina C iti si fortifica unghiile.

Sarutul: bun sau rau pentru sanatate?

Buzele sunt partea din corpul nostru care contine cele mai multe terminatii nervoase, ceea ce le face cel mai sensibil organ de simt.
Probabil de aceea ne si place atat de mult sa ne sarutam.
Daca esti genul care nu refuza niciodata un sarut, poate ai fi interesata sa afli care sunt efectele acestuia asupra sanatatii tale.
Sarutul – bun sau rau? Ia ghici...
Surprizator, sarutul este foarte bun pentru sanatate.
Sarutul are si parti mai putin bune

Dar, inainte de a sari de gatul baietilor pe strada, e bine sa stii ca poti sa faci… carii. Serios, expertii sustin ca sunt contagioase – la fel ca si raceala.
Cauzele naturale ale cariilor includ bacteriile, zaharul si neperierea lor, dar poti creste riscul de a face carii sarutand pe cineva care nu are istorie de probleme stomatologice, pe baza concentratiei de bacterii din saliva.
Dar, ca sa nu te las asa cu fata imbufnata, lasa-ma sa-ti spun ca poti dezvolta de asemenea imunitate la carii sarutand pe cineva care este mai predispus la acestea.

Norocul tau, atingerea buzelor si a limbii intr-un sarut pasional ne ajuta sa ne mentinem un zambet sanatos crescand productia de saliva. Saliva actioneaza ca un lubrifiant natural, strecurandu-se pe sub resturile de mancare si curatand dintii. Ciudat, dar foarte convenabil, nu credeti?
Ah, si partea si mai draguta: sarutul te ajuta sa-ti mentii greutatea, arzand pana la 12 calorii la fiecare cinci secunde. Ce motiv mai bun pentru a te pune pe sarutat?

Notiuni generale despre bolile cu transmitere sexuala (BTS)

Sub denumirea generica de "boli cu transmitere sexuala", denumire care a inlocuit-o pe cea veche de "boli venerice", sunt cuprinse toate bolile contagioase a caror transmitere se realizeaza preponderant prin contact sexual.

Clasic se diferentiaza o categorie de boli cu transmitere sexuala "
majore", categorie ce include sifilisul, gonoreea, sancrul moale, limfogranulomatoza veneriana, granulomul inghinal si o categorie de boli cu transmitere sexuala "minore
" incluzind uretritele negonococice (cele mai frecvente boli din aceasta categorie sunt provocate de Chlamydii, Mycoplasme, Candida albicans Trichomonas vaginalis), herpesul genital, vegetatiile veneriene, scabia etc..In ultimul deceniu sfera bolilor cu transmitere sexuala s-a largit prin includerea infectiei cu HIV care a provocat o epidemie de proportii fara precedent, constituindu-se intr-un adevarat flagel al lumii moderne prin morbiditatea si mortalitatea sa extrem de ridicate.
BTS se transmit, in principal, prin act sexual vaginal, oral sau anal dar pot fi transmise, intr-o mica masura, si pe alte cai: contactul cu zona infectata, contactul cu obiecte infectate sau de la mama la fat.
Manifestarile clinice apar mai ales in zona genitala dar si in alte zone cum ar fi zona bucala, gatul, ochii.
Daca cineva are o boala cu transmitere sexuala, orice alta persoana care face sex cu cea infectata se expune unui mare risc de a contacta acea boala chiar in urma unui singur contact sexual. De aceea mai multi parteneri sexuali inseamna un factor de risc in plus.
Trecerea prin boala nu asigura imunitatea, persoana putind contacta din nou boala.
Barbatii sunt cei care prezinta cel mai des simptome de BTS. La femei simptomele nu sunt atat de evidente, motiv pentru care isi pot infecta inconstient partenerul.

Principalele manifestari la femei sunt :
- secretii (scurgeri) neobisnuite din vagin. La femei exista o secretie fiziologica (normala). Daca secretia isi schimba culoarea care devine verzuie sau gri, mirosul devine neplacut, consistenta devine apoasa sau branzoasa, cantitatea devine abundenta, putem suspiciona o infectie;
- dureri sau usturime in timpul urinarii
- dureri si mancarimi in jurul vaginului sau in zona perianala (perineu, anus)
- durere in timpul actului sexual
- aparitia de excrescente (negi) in zona labiilor, vagin sau in zona perianala

La barbat simptomele pot fi:
- la nivelul penisului o secretie abundenta cu o culoare si un miros neobisnuite;
- senzatie de usturime in timpul si imediat dupa urinare;
- iritatii, rani, veruci (negi) pe penis, in jurul lui sau in zona perianala

In ceea ce priveste tratamentul, acesta este specific agentului etiologic depistat. Exista insa citeva consideratii de ordin general si anume este bine de stiut ca depistarea precoce a unei boli cu transmitere sexuala este de natura sa elimine riscul unor complicatii ulterioare.
Cu cat este depistata mai devreme cu atat mai rapida va fi vindecarea (acolo unde este posibila) si cu atat mai mica va fi probabilitatea de aparitie a unor complicatii ulterioare cum ar fi avortul sau infertilitatea. Ca o concluzie, s-ar putea spune ca sexul protejat este o cale de a scadea riscul de a contacta o BTS. Unele BTS pot fi vindecate cu un tratament de o saptamana sau doua. Netratate, o parte dintre aceste boli pot cauza infertilitate. Altele pot fi chiar fatale. Multi oameni nici macar nu stiu ca sunt infectati. Practicand sexul protejat se impiedica schimbul de secretii fluide intre corpuri. Aceste secretii duc si transmit odata cu ele BTS. Daca faci sex cu mai mult de o persoana sau cu un partener pe care nu il cunosti foarte bine, sexul protejat iti va mari sansele de a te feri de infectii.

Solarul produce cancer de piele

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat de curand ca  toate avertizarile lansate de catre dermatologi de multa vreme au la baza un pericol real: da, bronzatul artificial a devenit principala cauza a aparitiei cancerului de piele. Daca in Maria Britanie, de exemplu, oamenii sunt avertizati ca solarul reprezinta un pericol urias si cabinetele din Regatul Unit sunt controlate la sange, la noi nu se intampla asa. In Marea Britanie fiecare salon care ofera servicii de bronzat artificial este obligat sa afiseze in scris toate riscurile la care se expun clientii. La noi sunt doar promotii.

Bronzul la salon, bilet catre cancerul de piele
Nu mai putin de un numar de 20 de experti din mai multe tari a confirmat ca razele ultraviolete emise de aparatele de bronzare artificiala din saloane sunt mult mai periculoase decat se estima la creerea acestora. Specialistii  sunt de parere ca bronzul la solar este moarte sigura.
Riscul aparitiei unei forme de cancer de piele din cauza solarului este real de la primele sedinte si tinerii sunt cu 75% mai expusi.
Ca sa va faceti o idee cat mai aproape de realitate, solarul a ajuns sa fie considerat la fel de nociv pentru organism precum fumatul, arsenicul sau azbestul. Alternativa este ca daca e musai sa fim bronzate, atunci cel mai bine apelam la autobronzante.

Imunitate

Imunitate - starea de sensibilitate specifica a organismului fata de una sau mai multe substante cu proprietate de antigen ("non-self "- strain organismului) si se caracterizeaza prin dezvoltarea unui raspuns imun la contactul cu imunogenul.
Totalitatea mecanismelor de aparare ale unui organism impotriva elementelor straine de organism, in particular impotriva agentilor infectiosi (virusuri, bacterii sau paraziti). Imunitatea pune in joc mecanisme impotriva agresiunii agentilor exteriori: imunitatea mediata humoral (pe cale sangvina), in care anumite globule albe, limfocitele B, se transforma in plasmocite care fabrica anticorpi, si imunitatea mediata celular, in care alte globule albe, limfocitele T, intervin multumita secretiei diferitelor proteine, citokinele, si isi exercita proprietatile lor citotoxice
Dupa tipul si cantitatea de antigen, dupa calea de patrundere a antigenului, dupa calitatile genetice si starea fiziologica a organismului, imunitatea are forme variate:
Imunitate naturala (innascuta) - capacitatea organismului de a se apara de agresiuni externe sau interne si este o proprietate comuna tuturor membrilor unei specii.
Imunitate dobandita natural - imunitate aparuta in urma contactului intamplator cu un anumit antigen.
Imunitate dobandita artificial - cand organismul vine in contact cu un antigen (infectii acute sau vaccinare) si este capabil sa produca anticorpi specifici impotriva acestuia la intalnirile ulterioare si care vor apara organismul fata de acest antigen.
Imunitate antitumorala - starea de imunitate specifica a unui organism caracterizata prin capacitatea de a opri dezvoltarea unui proces oncogen (cancer). Eficienta imunitatii antitumorale depinde de capacitatea sistemelor limfocitar si macrofagic de a recunoaste si de a dezvolta un raspuns imun fata de antigenele de histocompatibilitate si antigenele de transplantare asociate de tumora. In imunitatea antitumorala actioneaza mai ales imunitatea de tip celular, prin subpopulatiile de limfocite T (timodependente) - Limfocit T-citotoxic si Limfocit T-killer (ucigas).
La mamifere si la om imunitatea se caracterizeaza prin capacitatea de a reactiona specific fata de un anumit antigen printr-o hiperplazie de celule de aparare - limfocite T si limfociteB.
Limfocitele T (timus dependente) (mediaza imunitatea celulara) se diferentiaza din celulele stem ale maduvei osoase, apoi migreaza in timus unde sunt instruite imunologic. Sub influenta stimulului antigenic specific, limfocitele T imunocompetente se multiplica, devin celule T sensibilizate, efectoare ale raspunsului imun celular.
Imunitatea celulara - se instaleaza in infectii cu bacterii, viroze, parazitoze, care se insotesc de hipersensibilitate intarziata (alergie ), in multe boli autoimune, in imunitatea antitumorala si in imunitatea de transplantare.
Limfocitele B (mediaza imunitatea umorala) se formeaza din celulele stem ale maduvei osoase, apoi migreaza in umorile organismului (plasma, limfa, lichid cefalorahidian). Dupa stimularea antigenica, devin limfocite B cu memorie, care se transforma in plasmocite si sintetizeaza anticorpi specifici de aparare fata de acel antigen.
Imunitatea umorala - este prezenta in parazitoze, viroze, infectii bacteriene, in unele boli autoimune.
Antigene - agenti capabili sa induca in organism un raspuns imun specific, manifestat prin formare de anticorpi si/sau de limfocite sensibilizate.
Anticorpi - substante a caror sinteza in organismul uman este indusa de aparitia in circuitul sanguin a unui antigen si care are proprietatea de a reactiona in mod strict specific cu antigenul care a stimulat formarea lor.
Spre deosebire de mijloacele de rezistenta antiinfectioase nespecifica si de rezistenta de specie, cu care individul se naste, cele privind rezistenta antiinfectioasa specifica (imunitatea) sunt dobandite in timpul vietii, dupa ce organismul a venit in contact cu microbul respectiv. g1u24ux
Imunitatea (numele vine de la latinescul immunis=scutit, aparat, privilegiat) consta in apararea individului contra substantelor non self (straine de structurile organismului respectiv) si este de doua feluri:
-imunitate umorala datorata factorilor care actioneaza asupra microbilor si toxinelor microbiene ce se afla in stare libera in umori, producand eliminarea lor din organism;
-imunitate celulara conferita de factori care actionand in focare inflamatorii ce realizeaza blocarea microorganismelor patrunse intracelular, scapate de actiunea destructiva a factorilor imunitatii umorale.
In functie de modul de dobandire se poate vorbi de o imunitate constituita pe cale naturala si de una rezultata pe cale artificiala.
Imunitatea naturala poate fi dobandita in mod pasiv; copilul, ale carui mecanisme de producere a imunitatii nu s-au maturizat, primeste de la mama, mai intai pe cale transplancentara, apoi prin lapte, o serie de factori imunitari, in special imunoglobuline.
De asemenea, imunitatea naturala mai poate apare si pe cale activa, ca urmare a infectiei organismului respectiv.
Imunitatea pe cale artificiala este la randul sau tot de doua feluri:
-activa- organismul isi fabrica anticorpi, ca urmare a administrarii de vaccinuri: anatoxine, vaccinuri corpusculare sau mixte (primele doua injectate concominent) ;
-pasiva- anticorpi preformati in afara organismului sunt injectati sub forma de seruri in vederea prevenirii unei boli infectioase (seroprofilaxia) sau tratarii ei (seroterapia).
Imunitatea se realizeaza prin intermediul sistemului celular imuno-competent (SCIC), care s-a dezvoltat in cadrul procesului filogenetic, ca expresie a mijloacelor specific de aparare antimicrobiana.
Aceasta capacitate a organismului de a memora boala prin care a trecut, recunoscand-o in caz de reinfectie si de-ai rezista printr-o reactie specifica, a fost remarcata din cele mai vechi timpuri.
S-a constatat astfel ca supravietuitirii epidemiilor de ciuma sau variola rezistau la o noua imbolnavire de acelasi fel.
Sistemul celular imuno-competent e reprezentat prin macrofage, limfocite T si B.
Initial, organismul dispune de celule capabile sa recunoasca toate antigenele, dar in saptamanile 8-10 de dezvoltare embrionara, la nivelul timusului embrionului se produce eliminarea celor care recunosc antigenele proprii (self).
Fata de antigene (microbi, toxine microbiene , substante straine de structurile organismului sau celule proprii organismului care a suferit modificari), SCIC se manifesta fie prin formare de anticorpi (molecule de proteine serice si limfocite care reactioneaza cu antigenul ce le-a indus formarea, datorita existentei pe suprafata lor a unor a unor sedii de recunoastere si cuplare specifica)- raspuns imunologic, fie prin lipsa reactiei-toleranta imunologica.
Maturarea SCIC dureaza in medie 2 ani, fiind conditionata de frecventa stimulilor antigenici care ajung in contact cu el.
Cea mai importanta functie a sistemului celular imunocomponent o constituie producerea de anticorpi, arme de mare finete si eficienta pe care organismul le utilizeaza impotriva microbilor.
Actiunea anticorpilor asupra antigenelor se traduce prin precipitarea microbilor care se afla in suspensie (aglutinare), distrugerea (liza) microbilor in prezenta alexinei (o substanta proteica aflata in serul sangvin) si prin sensibilizarea microbilor fata de celulele fagocitare (opsonizare).
Anticorpii sunt de doua feluri: umirali si celulari.
-Anticorpii umorali sunt reprezentati prin imunoglobulinele (98% gamaglobuline si 2% beta-2-globuline).
S-a constatat ca in functie de proprietatile fizico-chimice si biologice, imunoglobulinele se impart in 5 clase: G (70%), M, A, D si E.
Ele neutralizeaza exotoxinele, exoenzimele agresive, microorganismele care se multiplica intracelular, ( virusuri, rickettsii, chlamidii, bacterii facultativ intracelulare) aflate in faza extracelulara.
- Anticorpii celulari se constituie din limfocitele T specific sensibilizate, rolul lor constand in atacarea microbilor care, scapand actiunii imunoglobulinelor, ajung sa patrunda in celule organismului.
Dupa patrunderea unui microb sau toxine microbiene in organism se inregistreaza o serie de modificari celulare, ce se produc anterior aparitiei anticorpilor.
In primul moment, la poarta de intrare a antigenului sunt mobilizate celule polimorfonucleare neutrofile ( microfage), apoi sosesc, asa cum am aratat, macrofagele.
Aceasta este prima etapa, denumita prelucrarea macrofagica a antigenului, ce are drept rezultat initierea modificarilor celulare, in vederea producerii de anticorpi umorali si celulari.
Macrofagele capteaza si inglobeaza antigenul fie direct, fie indirect, prin inglobarea macrofagelor care anterior au fagocitat antigenul.

Alimentatia si sanatatea

mancare-sanatoasa
Omul considera hrana ca fiind de o importanta vitala. De-a lungul vietii, alimentatia este elementul de baza care mentine viata si ofera celulelor energia necesara, pentru ca organele si tesuturile sa poata intreprinde actiuni coordonate. Viata umana este asemenea unui mic copac, care are nevoie constanta de apa, de îngrasamint si, obisnuindu-l sa creasca puternic. La fel se intampla si cu importanta alimentatiei pentru viata umana. În cursul suplimentarii alimentatiei, doar alimentatia echilibrată poate preveni organismul de a ajunge la dezechilibrul dintre ying si yang, care duce la boala.
      Suplimentii nutritivi ar trebui sa fie rezonabili si stiintifici. Cand cineva se imbolnaveste, primeste tratament; cand cineva este sanatos, se fereste de boala. De aceea, prevenirea bolii este problema principala în mentinerea sanatatii.
      Alimentatia sanatoasa si echilibrata, precum si un stil de viata îmbunatatit poate adapta si spori imunitatea corpului.
,,Pretuieste viata prin pastrarea sanatatii." Un regim activ de ingrijire a sanatatii, bazat pe prevenirea bolii, îsi ia sanatatea din alimentatie, sporind astfel calitatea vietii.
Subnutritia, mancatul în exces, si alimentatia ne-echilibrata reprezinta manifestarile majore de malnutritie, care afecteaza direct sanatatea. Trebuie sa mancam adecvat pentru a trai o viata sanatoasa. Starea de sanatate cere o cultivare continua pe tot parcursul vietii. Suplimentarea nutritivă provine în principal din surse externe, si anume, alimentatia. Oricum, exista multe feluri de a manca:
          1. A manca pentru a supravietui;
          2. Satisfacerea poftei;
          3. Echilibrarea alimentatiei, si anume, consumul cu masura a ceva ce place si a manca în mod constient ceva ce nu place. Punctele-cheie in obiceiurile alimentare le reprezinta moderatia, legumele, a nu consuma alimente prea gatite, a manca încet, a manca usor, prospetime, varietatea, rece (la temperatura camerei), disociat, imbunatatire, si abstinenta. Doar atunci putem avea un organism sanatos si putem trai viata în adevaratul ei sens.
       Leonardo da Vinci a avut intuitia ca omul va fi capabil sa zboare si chiar a zburat. Jules Vernes si-a imaginat ca vom putea calatori pe sub apa si exact asa s-a intamplat. Dar nici unul din ei nu a prevazut ca, dupa anul doua mii, problema cea mai mare cu care se confrunta o parte insemnata a omenirii va fi manacarea: cantitati enorme de alimente care stau la dispozitie si faptul ca nu ne putem tempera pofta. Din acest motiv suntem indispusi, fara succes si chiar bolnavi.

Mituri despre slabit


Nu pot sa slabesc daca mananc ce imi place
Realitatea: pentru a slabi trebuie sa consumi mai multe calorii decat aduci prin alimentatie. Poti sa slabesti mancand orice, cu conditia de a urmari si limita numarul total de calorii si/sau de a adauga exercitiu fizic in program. Cheia este reprezentata de controlul dimensiunilor unei portii. Cu cat portia este mai mare, cu atat are mai multe calorii. Incearca sa mananci alimente cu continut scazut in calorii, iar atunci cand poftesti o mancare cu multe calorii, redu semnificativ portia.

"Cu continut redus de grasimi" inseamna calorii putine
Realitatea: preparatele cu continut scazut in grasimi au uneori mai putine calorii decat preparatele similare cu continut integral de grasimi. Totusi, multe preparate de acest tip au la fel de multe calorii, daca nu mai multe decat cele cu continut integral. De ce? Deoarece, pentru a le imbunatati gustul si textura, producatorii adauga zahar, faina, amidon si alti compusi de acest fel care aduc un aport caloric suplimentar.

Daca te infometezi slabesti
Realitatea: oamenii care sar peste mese cantaresc mai mult decat cei care mananca de cel putin 3 ori pe zi, deaorece au o senzatie de foame accentuata atunci cand se asaza sa manance si mananca mai mult decat este nevoie.

Dieta stricta = dieta eficienta
Realitatea: cu cat este mai stricta o dieta, cu eliminarea completa a anumitor grupe de mancare sau utilizarea excesiva a unui fel, cu atat mai proaste vor fi rezultatele in final, deoarece te plictisesti de alimentele permise si incepi sa poftesti din cele interzise, ajungand sa renunti la respectiva dieta.

E numai o chestiune de vointa
Realiatea: intr-adevar, vointa este un factor foarte important in cursul unui proces de slabire, dar mai sunt si alti factori demni de luat in considerare: mediul in care am fost crescute si educatia alimentara primita, mostenirea genetica, nivelul de activitate fizica, alte probleme de sanatate co-existente. Acesti factori pot fi controlati atunci cand mancam sanatos si facem sport in mod regulat.

Pur si simplu imi place sa mananc
Realitatea: analizeaza toate aspectele vietii tale si uitat-te unde exista negare si lipsa de satisfactie. Lipsa implinirilor de ordin economic, spiritual, artistic pot sa creeze o dorinta exagerata de a manca.

Oamenilor supraponderali le place sa manance mai mult decat celorlalti
Realiatea: este exact invers. Oamenii cu greutate normala iubesc mancarea. O savureaza, nu se grabesc, se bucura de fiecare clipa, mananca ce doresc pana cand simt ca au mancat suficient, spre deosebire de cei supraponderali care mananca fara sa se simta satisfacuti cu adevarat, indiferent cat ar manca sau ce ar manca.

E genetic – asa sunt toti in familia mea
Realitatea: exista un oarecare determinism genetic, dar ceea ce se mosteneste - si este mai important decat genele, este atitudinea fata de mancare. De fapt, in cursul copilariei intr-o astfel de famillie "inveti cum sa devii supraponderala". Important este faptul ca in interiorul fiecareia exista puterea de a se debarasa de invataturile nepotrivite primite.

"Slabesti 15 kg intr-o luna"
Realitatea: orice reclama de genul acesta nu este adevarata si nu este sanatoasa. In primul rand pentru ca scaderea in greutate nu este permanenta, la scurt timp dupa ce inchei o astfel de cura vei castiga la loc kilogramele pierdute (poate chiar si cateva in plus). In al doilea rand o scadere a greutatii cu atatea kilograme nu este sanatoasa, deoarece supune organismul la un stress foarte mare, de cele mai multe ori realizandu-se o pierdere substantiala de minerale si vitamine.

sâmbătă, 26 februarie 2011

Martisor

Mărţişorul  este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu, care apare în tradiţia românilor şi a unor populaţii învecinate. Femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.
Împreună cu mărţişorul se oferă adesea şi flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.
Mituri ale Mărţişorului

Voinicul care a eliberat Soarele

Un mit povesteşte cum Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă şi veselie, şi lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată. A căutat palatul un an încheiat, iar când l-a găsit, a chemat zmeul la luptă dreaptă. Tânărul a învins creatura şi a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat înapoi pe Cer şi iarăşi a luminat întregul pământ. A venit primăvara, oamenii şi-au recăpătat veselia, dar tânărul luptător zăcea în palatul zmeului după luptele grele pe care le avuse. Sângele cald i s-a scurs pe zăpadă, până când l-a lăsat pe tânăr fără suflare. În locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei — vestitori ai primăverii. Se zice că de atunci lumea cinsteşte memoria tânărului curajos legând cu o aţă două flori: una albă, alta roşie. Culoarea roşie simbolizează dragostea către frumos şi aminteşte de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii.

Lupta Primăverii cu Iarna

Conform unui mit care circulă în Republica Moldova, în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieşit la marginea pădurii şi a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute şi a început a da la o parte zăpada şi a rupe ramurile spinoase. Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat şi a chemat vântul şi gerul să distrugă floarea. Ghiocelul a îngheţat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărţişorului simbolizează sângele ei roşu pe zăpada albă.

Istoric

Originile sărbătorii mărţişorului nu sunt cunoscute exact, dar se consideră că ea a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit în prima zi a primăverii, în luna lui Marte. Acesta nu era numai zeul războiului, ci şi al fertilităţii şi vegetaţiei. Această dualitate este remarcată în culorile mărţişorului, albul însemnând pace, iar roşu — război. Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului al XVIII-lea.
Cercetări arheologice efectuate în România, la Schela Cladovei, au scos la iveală amulete asemănătoare cu mărţişorul datând de acum cca. 8 000 ani. Amuletele formate din pietricele vopsite în alb şi roşu erau purtate la gât. Documentar, mărţişorul a fost atestat pentru prima oară într-o lucrare de-a lui Iordache Golescu. Folcloristul Simion Florea Marian presupune că în Moldova şi Bucovina mărţişorul era compus dintr-o monedă de aur sau de argint, prinsă cu aţă albă-roşie, şi era purtat de copii în jurul gâtului. Fetele adolescente purtau şi ele mărţişor la gât în primele 12 zile ale lui martie, pentru ca mai apoi să îl prindă în păr şi să-l păstreze până la sosirea primilor cocori şi înflorirea arborilor. La acel moment, fetele îşi scoteau mărţişorul şi-l atârnau de creanga unui copac sau altul, iar moneda o dădeau pe caş. Aceste „ritualuri” asigurau un an productiv.

În prezent

În prezent, mărţişorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belşug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva îşi pune o dorinţă în timp ce atârnă mărţişorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor României şi Moldovei, pomii sunt împodobiţi de mărţişoare.
În Republica Moldova, în fiecare an are loc festivalul muzical „Mărţişor”, care începe pe data de 1 martie şi durează până la 10 martie. În acest an, festivalul se află la ediţia a 44-a.
În unele judeţe ale României, mărţişorul este purtat doar primele două săptămâni. În localităţile transilvănene mărţişoarele sunt atârnate de uşi, ferestre, de coarnele animalelor domestice, întrucât se consideră că astfel se poate de speriat duhurile rele. În judeţul Bihor de crede că dacă oamenii se spală cu apa de ploaie căzută pe 1 martie, vor deveni mai frumoşi şi mai sănătoşi. În Banat fetele se spală cu zăpadă pentru ca să fie iubite. În Dobrogea mărţişoarele sunt purtate până la sosirea cocorilor, apoi aruncate în aer pentru ca fericirea să fie mare şi înaripată.În zona Moldovei pe 1 martie se oferă mărţişoare băieţilor de către fete, aceştia oferind la rândul lor fetelor mărţişoare de 8 martie (o mică diferenţă faţă de restul ţării).

Horoscop 2011

Horoscop Pesti 2011

Un an destul de interesant pentru cei marcati de semnul Pestilor si nu neaparat prin evenimentele pe care le aduce (desi posibilitatea unor situatii unice exista) ci mai ales prin transformarile care au loc la nivel individual. Poate cea mai marcanta schimbare care se va produce in acest an este indusa de prezenta lui Pluto in Capricorn si de aspectele pe care acesta le face. Deja ati simtit influenta lui de anul trecut si anumite evenimente deja sunt fie in desfasurare sau pot fi anticipate. Pluto este purificatorul astrologic, este cel care distruge si renaste, cel care transforma si sapa dincolo de aparente si pentru voi, specific, este felul in care priviti lumea in ansamblul ei, iar Capricornul, este zodia care pentru voi reprezinta aspiratiile, sperantele, libertatea, planurile de viitor si, nu in ultimul rand, pe plan relational prietenii sau relatiile voastre in cadrul grupurilor.

In 14 ianuarie este un moment bun pentru initiative noi legate de visele si planurile voastre. Sunteti suficient de energici pentru a incepe o noua activitate, pentru a face investitii comune alaturi de un partener (fie el de viata sau de afaceri), pentru a va construi o clientela in cazul in care aveti o afacere. Tot ceea ce incepeti acum isi va arata roadele peste doi ani. In ceea ce priveste relatiile de prietenie, acestea devin mai dinamice, mai energice si implica si activitati comune.
Intre 24 februarie si 2 aprilie, Marte va traversa semnul Pestilor indicand o perioada mai dinamica, cu dorinta de a va valorifica, de a va exprima. Totusi trebuie sa tineti cont ca exista predispozitia de a manifesta o sensibilitate emotionala excesiva care poate duce fie la actiuni care va defavorizeaza in anumite momente sau la decizia de a initia anumite activitati care ii pot leza pe ceialalti. Incercati sa nu atrageti atentia celorlalti prin expunerea problemeleor voastre personale si folositi acest timp pentru a va urma scopurile personale, pentru a va auto-motiva. Pe de alta parte centrarea pe voi insiva, dorinta de a va impune vointa si faptul ca nu ii ascultati pe ceilalti poate crea dificultati in relatiile personale. S-ar putea sa fiti mult prea centrati pe propriile interese devenind astfel egoisti si acest lucru poate genera conflicte. Veti fi mai incapatanati si mai pripiti. Va trebui sa invatati sa controlati aceasta influenta martiana si sa va canalizati energia intr-o directie constructiva pentru a beneficia din plin de beneficiile pe care vi le poate aduce acest aspect.
Din 29 martie pana in 21 aprilie, Venus in Pesti va face sa  deveniti mai placuti si mai sociabili ceea ce va va permite sa va imbunatatiti contactele sociale sau romantice. Sentimentele si impresiile celorlalti devin mai importante si veti fi mai deschisi spre a gasi compromisuri. Atentia voastra se va distribui intre nevoile personale si ale celorlalti. Va veti dori sa aveti timp pentru voi, pentru a face ceea ce va doriti si veti avea o predispozitie spre a va auto-proteja si a cauta un echilibru. Daca in personalitatea voastra nu este inclusa aceasta trasatura s-ar putea sa fie nevoie sa invatati sa va protejati propriile interese de intruziunile, opiniile sau cererile celorlalti. Spre exemplu: din cauza faptului ca veti incerca sa va imbunatatiti imaginea personala veti acorda o atentie mai mare opiniilor celorlalti si va va fi destul de dificil sa refuzati cererile care vi se fac. Dar acest lucru poate avea si un revers caci in anumite cazuri poate duce la dezechilibru si cereri excesive ceea ce va poate face sa va doriti sa va retrageti si sa petreceti mai mult timp cu voi insiva.
In 12 mai ideile voastre indraznete va pot aduce beneficii, mai ales ca veti avea energia necesara pentru a le pune in practica. Poate aparea posibilitatea de a urma anumite cursuri, de a intreprinde calatorii favorabile sau de a va evidentia in relatiile voastre cu cei din imediata ta apropiere (cunostinte, vecini, rude).
In 21 mai poate aparea o problema legata de locuinta, de relatia cu membrii familiei sau uneori aspecte legate de imobiliare sau proprietati pot sa va creeze anumite probleme. S-ar putea sa intampinati opozitie din partea familiei in cazul unor decizii personale pe care doriti sa le luati sau pur si simplu parerile voastre sa nu coincida. Alteori este vorba de anumite situatii legate de locuinta care nu se armonizeaza cu individualitatea voastra. (spre exemplu: necesitatea de a locui intr-un loc care nu va place, situatii tensionate in familie, nemultumiri legate de propria casa etc). Sunt comune si problemele de dependenta. O nevoie crescuta de suport fizic sau emotional poate evolua intr-o dependenta evidenta.
In 9 iunie puteti obtine beneficii prin cei din imediata voastra apropiere sau rude care va ofera incredere si suport atunci cand aveti nevoie, valorificarea unor cunostinte, tranzactii comerciale avantajoase, valorificarea unui mijloc de transport (vanzarea unei masini), calatorii profitabile sau mutarea intr-un spatiu mai mare. Este posibila materializarea unei situatii de acest gen in functie de caz. Activitatea voastra zilnica va creste si vor aparea deiverse oportunitati. Puteti sa fiti implicati intr-un proiect intelectual si sunteti favorizati de faptul ca aveti predispozitia de a vedea imaginea de ansamblu.
In prima jumatate a lunii iulie s-ar putea sa experimentati o schimbare destul de mare legata de aspiratiile voastre. Aceasta poate fi determinata fie schimbari care au loc in mediul vostru zilnic, fie de anumite informatii pe care le primiti sau pur si simplu gasiti o solutie la o situatie apasatoare. S-ar putea sa nu intreprindenti nimic concret acum sau sa reveniti asupra acestor decizii in 28 octombrie pentru a lua o hotarare definitiva abia in anul urmator insa veti primi primele indicii legate de ceea ce va doriti sa faceti sau de ceea ce se va intampla.
Sfarsitul lunii august poate aduce oportunitatea unor contracte legale, legate de strainatate sau de colaborare care va pot influenta serios pe termen lung si intr-un sens favorabil. Provocarea este de a gasi mijloacele necesare a de a obtine ceea ce vreti si in acelasi timp de a oferi ceva fiabil pentru partenerii vostri. Incercati sa nu va asumati mai multe decat puteti indeplini.
In 3 octombrie trebuie sa evitati imprudentele si impulsivitatea atat in comunicare si limbaj cat si in relatiile voastre cu cei din jur. Incercati sa nu promiteti ceea ce nu puteti face si nu va implicati in activitati pe termen scurt in defavoarea planurilor voastre pe termen lung.
Inceputul lunii noiembrie aveti grija sa nu va implicati voluntar sau involuntar in nici o actiune dubioasa. Aceasta influenta poate semnifica inselaciune si s-ar putea sa ajungeti in aceste situatii fie ca victime sau ca initiatori. Pentru a evita sa deveniti victime ar trebui sa analizati cu multa atentie toate „oportunitatile” care apar in aceasta perioada si sa va tineti deoparte de speculatii sau activitati riscante.
Sfarsitul anului va aduce mai multa stabilitate si veti obtine o noua intelegere a fiintei voastre si a lumii din jurul vostru. Dubiile pe care le-ati experimentat pana acum, confuzia si nesiguranta tind sa se risipeasca. Desi au fost momente dificile ele au contribuit la noua viziune asupra lumii. Acum este timpul sa aprofundati acest lucru si sa profitati de noua intelegere. Idealurile voastre nu sunt in conflict cu realitatea inconjuratoare ci se afla intr-un echilibru creativ, idealul oferind forma iar realitatea viata. Atitudinea voastra este un de gandire calma. Ambitiile voastre personale, capacitatea de a va planifica actiunile pe termen lung si de a anticipa rezultatele, puterea de a va asuma responsabilitati si tenacitatea precum si seriozitatea de care puteti da dovada acum in relatiile de parteneriat, colaborare sau asociere va pot aduce beneficii. Uneori aspectul semnifica posibilitatea de a obtine ceea ce va doriti prin repetarea unor actiuni. Sunteti capabil sa stopati situatiile de criza cu care v-ati confruntat.

Horoscop Varsator 2011
Si in acest an Saturn va traversa semnul Balantei, o influenta importanta pentru cei marcati de semnul Varsatorului, fiind al doilea guvernaor al zodiei. Saturn aici este asociat cu invaţarea intr-o forma sau alta. Pentru cei care doresc sa-si continue educaţia urmand forma de invatamant succesiva pregatirii lor exista predispozitia de a experimenta unele intarzieri minore sau obstacole pe drum.
O alta zona influentata de acest aspect este cea a convingerilor voastre, fie ele filosofice, religioase sau mundane. Acesta poate fi un moment de conflict intre ceea ce credeti acum sau ceea ce v-a condus la credintele voastre in trecut si situatia cu care va confruntati in prezent.
Jupiter in Berbec (23 ianuarie – 5 iunie) este un indicator pentru cresterea activitatii zilnice. Rutina sau activitatile cotidiene sunt mai agitate. Aveti atat de multe de facut si daca scapati situatiile din mana va veti afla pe tot parcursul acestei perioade intr-o stare de alerta. Este destul de comuna situatia in care puteti fi implicati intr-un proiect sau sa aveti o sarcina care sa va domine atat atentia cat si timpul. Acest interes va provoaca aglomerari in rutina zilnica si in consecinta ajungeti sa aveti mai multe de facut decat de obicei. Scopul vostru sub influenta acestui aspect este acela de a invata sa va concentrati asupra sarcinilor majore in timp ce va stabiliti prioritatile pentru activitatile marunte si invatati sa solicitati ajutorul altora. Nu puteti sa va ocupati de toate iar daca incercati detaliile zilnice ale vietii practice va vor scapa. Este necesar sa va concentrati si atunci cand sunteti implicati pe deplin acestea va stau in cale. Aveti tendinta de a vedea doar imaginea de ansamblu. Tot acest aspect indica o crestere a comunicarii in relatiile voastre de prietenie si posibile implicari alaturi de prieteni in proiecte comune.
Din 5 iunie, Jupiter intra in Taur unde va ramane pentru restul anului, indicand o nevoie crescuta de pace si securitate acasa. Este important sa va simtiti inradacinati si protejati atat fizic cat si emotional si spiritual de mediul de acasa. Dar in acelasi timp aspectul poate viza si o serie de evenimente neasteptate legate fie de casa, tara natala sau parinti. Va doriti sa va simtiti confortabil acasa si in acelasi timp sa nu fiti ingraditi. La nivel emotional semnifica o eliberare de anumite fobii, temeri sau anxietati, o intelegere mai profunda a tiparelor emotionale cu posibilitatea de a depasi situatii care v-au dezavantajat in trecut. Acesta este un aspect important mai ales ca vine pe fondul tranzitului lui Pluto in Capricorn. Capricornul pentru voi guverneaza lucrurile care sunt ascunse, in spatele scenei si/sau nu sunt usor de recunoscut. Cand Pluto, planeta asociata cu subconstientul si fortele ascunse se afla acolo, interpretarea este in particular subtila dar extrem de importanta. Ceea ce se intampla in spatele scenei poate fi mai important pentru cresterea constiintei decat ceea ce se intampla in mediul extern. Pluto aici creaza complexe sau le scoate la iveala pe cele vechi insa sunt greu de recunoscut, de acceptat si tocmai din aceasta cauza aspectele pe care le va face cu Jupiter vor oferi ocazia de a le intelege si de a rezolva o parte din ele.
In perioada 16 ianuarie – 23 februarie 2011, Marte traverseaza semnul Varsatorului va creste dorinta de independenta si de a intreprinde actiuni in felul vostru specific. Va veti afla sub impulsul de a face modificari legate de comportamentul vostru, de a inlocui vechile modalitati cu altele noi, de a va exprima ideile si de a le materializa. Chiar la sfarsitul perioadei, in 21 februarie, conjunctia Marte – Neptun din Varsator indica o o perioada nu prea buna pentru a incerca sa inaintati sau sa va urmariti interesele. Nivelul energetic este scazut si s-ar putea sa fiti subiectul dezamagirilor si sa va simtit indispusi. Orice faceti acum, sub aceasta influenta – sa munciti pentru a inainta in munca voastra, sa incepeti o noua intiativa sau sa va implicati intr-o activitate care necesita concentrare mentala sau munca fizica – va fi greu de finalizat. Nu este vorba de absenta norocului ci de o lipsa de vitalitate sau de energie. Eforturile voastre par injumatatite si orice ati vrea sa faceti va simtiti obositi.
O alta consecinta a acestei influente poate fi tendinta de a va implica in proiecte care pot contine elemente ascunse, pot fi interpretate gresit sau sunt pur si simplu subversive desi nu neaparat in sensul politic. S-ar putea sa nu sititi ca activitatea in care va implicati contine astfel de elemente insa daca banuiti si decideti totusi sa dati curs acestor intiative, riscul pe care vi-l asumati este enorm. Nu va puteti baza pe faptul ca lucrurile vor decurge in favoarea voastra.
Nu este un timp propice pentru avansare dar incercati sa nu va descurajati pentru ca acest lucru nu va va ajuta cu nimic. Reduceti pierderile si extrageti-va din situatiile care va provoaca dificultati. Incercati sa va pozitionati in asa fel incat sa nu va preocupe rezultatele a ceea ce va doriti sa intreprindeti. A va detasa de propriile voastre energii este cea mai buna maniera de a va ocupa de aceasta influenta. Actionati pentru ca va place actiunea si nu pentru ca va doriti sa castigati. Daca veti reusi acest lucru s-ar putea sa invatati cateva lucruri noi despre propria voastra viata. In dorinta voastra de a avea succes s-ar putea sa fi stranit opozitii care nu au fost exprimate deschis ci prin actiuni subtile sau subversive.
In 5 aprilie, Neptun va parasi pentru o perioada semnul Varsatorului (pana in 5 august, iar anul viitor definitiv) eliberandu-va de sub influenta sa care si-a lasat amprenta asupra voastra in ultimii ani. S-ar putea sa experimentati o trezire, o constientizare a propriilor voastre ambitii si dorinte, sa va vedeti intr-o lumina mult mai clara. Chair daca nu acum veti lua decizii definitive in urma acestor stari (cel mai probabil acest lucru se va intampla atunci cand Neptun va intra definitiv in Pesti), veti putea sa va construiti, cel putin la nivel mental un plan legat de viitorul vostru si de aspiratii. Neptun aduce inspiratie dar si ratacire, lipsa de obiectivitate si pentru cei care de multe ori au avut senzatia ca sunt purtati de viata fara a lua ei insisi prea multe decizii – acesta va fi primul semnal ca a venit timpul sa redevina stapanii vietii lor.
Intre 12 mai si 21 iunie unele proiecte legate de familie sau casa va pot genera conflicte cu cei de acasa. S-ar putea sa va doriti sa renovati sau sa redecorati si tot ceea ce va impiedica va genereaza furie si frustrare. Trebuie sa evitati imprudentele in aceasta directie. Daca mediul de acasa este ostil acest lucru va va afecta in toate celelalte domenii. Atentie la accidentele petrecute in casa. O alta interpretare a aspectelor din aceasta perioada este legata de suparari din cauza unor lucruri care s-au petrecut in trecut. Va trebui sa va detasati si sa acordati mai multa atentie prezentului pentru a evita starile de tensiune care pot fi generate de aceste lucruri.
In 27 iunie nivelul vostru energetic este ridicat si puteti da dovada de entuziasm. De asemenea sunteti capabili sa ii motivati pe altii si va puteti implica in activitati comune care sa aiba succes. Este o perioada in care sunteti motivati sau condusi in directii noi si neasteptate. De altfel aceasta stare va va insoti pana in 3 august, chiar daca nu atat de intens ca la inceputul perioadei.
Luna august poate sa va aduca provocari in colaborarea cu altii si va trebui sa incercati sa mentineti o claritate a relatiilor si intentiilor voastre deoarece altfel veti resimti efectele negative ale interactiunilor sau implicarilor voastre in jurul datei de 7 noiembrie.
Sfarsitul anului va aduce o perioada in care veti obtine o noua intelegere a fiintei voastre si a lumii din jurul vostru. Dubiile pe care le-ati experimentat in anii anteriori, confuzia si nesiguranta de apropie de sfarsit. Desi au fost momente dificile ele au contribuit la noua ta viziune asupra lumii. Acum este timpul sa aprofundati acest lucru si sa profitati de noua intelegere. Idealurile vaostra nu sunt in conflict cu realitatea inconjuratoare ci se afla intr-un echilibru creativ, idealul oferind forma iar realitatea viata. Atitudinea voastra este una de gandire calma, de reflectare.
Horoscop Capricorn 2011
In mare parte situatiile acestui an sunt o consecinta sau o continuare a celor de anul trecut. Tranzitul lui Saturn in Balanta care va avea loc pana in octombrie 2012 muta zona interesului vostru spre zona publica, cariera, ambitii personale, reputatie si relationare cu ceialalti. Ceea ce insa va va influenta puternic in urmatorul deceniu este Pluto din zodia care va influenteaza. Pluto pentru voi reprezinta aspiratiile, dar si nevoia de a va putea controla propriul viitor. Prezenta lui in Capricorn, a carui influenta ati simtit-o deja, va fi practic incorporata in propria voastra personalitate. Aspectul indica o dorinta puternica de auto-control si pune accentul pe problemele de putere personala, schimbari legate de propria voastra viata pe care sunteti capabili sa vi le asumati si in consecinta veti experimenta o crestere a puterii personale. Veti avea posibilitatea de a va remodela personalitatea si de a va controla obiceiurile. Jupiter va intra in Berbec din 23 ianuarie pana in 5 iunie si indica o nevoie crescuta de pace si securitate acasa. Este important sa va simtiti inradacinati si protejati atat fizic cat si emotional si spiritual de mediul de acasa. Multe persoane decid sa inceapa un program de infrumusetare a casei pentru a se simti mai confortabil. Desi proiectele pot fi scumpe, de obicei este un minim de deranj. Imbunatatirile nu sunt generate de nevoia de a face reparatii sau de a face schimbari majore de structura. Tinand cont de faptul ce din 13 martie si Uranus intra in Berbec s-ar putea sa fie vorba insa de un schimb de locuinta in anumite cazuri sau de realizare unor modificari din nevoia de a schimba ceva. In cazul in care nu au loc modificari fizice poate fi vorba de situatia familiala sau de relatia cu parintii. S-ar putea sa va eliberati dintr-o situatie care v-a apasat sau va ingreunat sau poate sa apara o persoana care sa locuiasca o perioada cu voi. In orice caz vor avea loc anumite schimbari fie la nivelul casei, familiei sau, in cazul in care va aflati in strainatate poate fi vorba de o reintoarcere acasa. In ceea ce-l priveste pe Uranus acesta va sta in Berbec o lunga perioada de timp (7 ani). Aspectul va produce de-a lungul timpului o situatie destul de instabila legata de mediul domestic cu numeroase schimbari de situatie si instabilitate. Din punct de vedere emotional se va manifesta sub forma unei dorinte a avea o mai mare libertate emotionala, de a nu va simti legati de ceva anume iar cauza acestui lucru poate fi senzatia ca nu va puteti baza pe cei apropiati sau ca sunt impredictibili. In 25 februarie s-ar putea sa constatati ca pretentiile voastre legate de o casa sau o proprietate pot fi exagerate sau va depasesc bugetul. S-ar putea sa aveti astepatari nerealiste si sa suferiti o dezamagire la acest nivel sau sa va simtiti coplesiti. Poate exista un dezechilibru in relatia cu familia de baza (mama, tata). Fie este nevoie sa le oferiti suport fara a astepta sa primiti ceva in schimb sau este vorba de promisiuni care nu sunt respectate (dintr-o parte sau alta). In cazuri extreme s-ar putea sa fie nevoie sa gestionati o situatie de criza la acest nivel.  Perioada coincide cu tranzitul lui Marte in Pesti ceea ce indica faptul ca cel mai probabil situatiile sunt declansate fie de relatiile de familie (rude sau probleme medicale ale mamei), de casa in sine (cauzate de vecinatate sau vecini) sau de lucruri pe care le-ati neglijat anterior si acum va izbiti de ele legate de o proprietate. Situatie devine mai acuta intre 3 aprilie si 11 mai cand Marte se afla in Berbec. Este comuna posibilitatea unui conflict cu un membru al familiei acum. Daca locuiti singuri conflictul poate fi cu unul din parinti dar daca locuiti cu altcineva este vorba de ceea ce se intampla in casa dvs. Cateodata sunt posibile ambele situatii. Nu conteaza daca sunteti suparati pe o situatie din trecut sau prezent, furia sau frustrarea este prezenta si reala. Realitatea situatiei probabil ca tine atat de trecut cat si de prezent. Aceasta este o perioada in care furia iese la suprafata si individul incepe sa vada modele de comportament reminescente din trecut si in particular in copilarie. A vedea aceste modele creaza un stres destul de mare dar scopul este de a nu trai cu un conflict dar fara a distruge modelul. Nevoia de autoprotectie emotionala este implicata de acest plasament si ar trebui sa va doriti sa vs protejsti de situatiile neconfortabile viitoare. Depinde de fiecare individ sa caute mijloace de interactiune care sa ii indeplineasca mai degraba decat sa ii compromita nevoile emotionale. Incearcati sa intelegeti „de ce”, „cand” si „cum”. Conflictele repetitive in care nu intelegrti motivatia si subtilitatile va vor anima viata fara a va permite cresterea. Daca nu aceasta este situatia atunci, cele mentionate mai sus (legate de starea de sanatate a unui membru al familiei – probabil parinti, de o proprietate imobiliara, de afaceri agricole, aspectel legate de locuinta dvs sau probleme specifice cu tara natala) sunt cauza cesor frustrari si nemultumiri. Din 5 iunie, odata cu intrarea lui Jupiter in Taur, lucrurile tind sa se imbunatateasca. Veti avea tendinta sa priviti spre partea plina a paharului si veti fi mult mai deschisi. Ceialalti se vor simti atrasi de o astfel de atitudine, deci va va fi inlesnita si cooperarea cu ceialalti. Puteti sa le oferiti cu usurinta senzatia de confort si incredere.  Va trebui insa sa controlati excesele atat in ceea ce priveste increderea in fortele proprii cat si in ceea ce priveste indulgenta fata de propriile dorinte. Exista tendinte de ingrasare. Pot avea loc evenimente legate de strainatate, persoane care apartin unei culturi diferite, viziunea voastra asupra vietii (inclusiv religie), studii superioare sau care au o conexiune cu legea sau politica. Nimic nu este superficial acum si orice evenimente au loc duc la o crestere personala. Nivelul de toleranta este crescut si chiar daca exista o predispozitie de a idealiza lumea sau anumite perioade, pe termen lung se va demonstra ca nu veti fi dezamagiti iar aceasta perioada este insa benefica. In 7 iulie un aspect interesant vine sa ofere o influenta care va permite sa faceti schimbari pozitive in viata voastra sociala si personala. Dar cea mai importanta intrebare pe care trebuie sa vi-o puneti este „In numele cui vreau eu sa schimb aceste lucruri?” Trebuie sa realizati ca pe durata acestui tranzit este foarte usor sa va maifestati puterea si sa faceti schimbari. Energiile au tendinta de a curge indirectie pe care vi-o doriti prezentandu-va oportunitati pentru a prelua controlul intr-un anume fel. Dar trebuie sa fiti motivati de ceva mai puternic decat ambitia voastra personala chiar daca aceasta este favorizata acum. Dar daca aceasta putere este egosita si directionata personal veti avea probleme mai tarziu iar rezultatele nu vor fi de durata. Va trebui sa gasiti un echilibru. Trebuie sa recunoasteti ca beneficiati mai mult atunci cand puteti sa asociati interesele voastre cu ale persoanelor cu care lucrati sau traiti. Intr-un anume fel trebuie sa urmati interesele colective nu doar realizarile personale. Aveti o dorinta puternica de a reforma si de a reface in aceasta perioada si ar trebui sa luptati pentru conditiile celor din jur pentru a reinnoi si a servi ca un mijloc de regenerare in lumea voastra. Daca obtineti puterea personala folositi-o pentru a clarifica si a face curatenie in jurul vostru. Aveti sansa de a-i influenta si de a-i conduce pe altii. Daca veti folosi acest lucru intr-un mod gresit, in 10 octombrie veti avea sansa de a remedia situatia si de a va recalcula pozitia. Din 12 noiembrie si pana la sfarsitul anului, initiativele voastre legate de strainatate sau persoane straine, actiunile legale sau anumite conexiuni legate de valorificarea unor informatii si cunostinte se pot dovedi extrem de favorabile. Aspectul mai poate semnifica solutionarea legala a unei situatii conflictuale. Daca intentionati sa incepeti anumite studii veti avea energia necesara si hotararea pentru a face acest lucru. Sunteti capabili sa va planificati cu atentie ceea ce doriti sa faceti si simtiti nevoia de a intreprinde ceva mare. Actiunile voastre sunt sustinute de sansa si chiar daca rezultatele finale se vor vedea in 2012 puteti sa vizualizati evolutia proiectului in care sunteti implicati.
Horoscop Sagetator 2011
Una dintre cele mai importante influente ale acestui an pentru voi nu vine de la o planeta ci de la tranzitul Nodului de Nord care in 17 februarie intra in Sagetator. Cunoscut in antichitate sun numele de Caput Draconis (Capul Dragonului) si avand o influenta asemenea lui Jupiter, este cel care in aceste vremuri dificile va ajuta sa le depasiti si va indeamna sa va ocupati de voi, sa va conformati mai mult sau mai putin modelelor sociale si culturale.  Lectia care vine odata cu acest aspect este de a invata sa va asumati rolul de conducatori a propriei voastre vieti, de a va dezvolta puterea personala. Si chiar veti avea nevoie de acest lucru deoarece Saturn in Balanta (prezent deja in aceasta pozitie din 2010) reprezinta nevoia de a va reaseza planurile de viitor in lumina noilor situatii. Este o etapa importanta in viata cand idealurile si aspiratiile sunt raportate la realitatea concreta. Practic tot ceea ce ati visat de-a lungul vietii este pe cale sa fie privit din alt punct de vedere – acela al posibilitatii reale de concretizare. Veti simti ca sunteti dispusi sa va implicati in proiecte pe termen lung, sa va asumati responsabilitatea de a le duce la indeplinire. In 23 ianuarie Jupiter, planeta care va guverneaza va intra in Berbec unde se va afla pana in 5 iunie si aceasta constituie practic prima zona de provocare. Nu voi discuta acum beneficiile si influentele din zona relatiilor romantice (ma voi opri asupra acestui aspect in portiunea dedicata special acestor relatii) ci il voi privi prin prisma actiunilor voastre personale. Veti resimti aceasta perioada printr-o dorinta stringenta de a va exprima, de a initia diverse actiuni, de a va ocupa mai mult de voi. Este daca vreti asemeni trezirii dupa o perioada de latenta, insa lumea in care va treziti nu este tocmai atat de deschisa pe cat v-ati dori caci veti intalni opozitia lui Saturn din Balanta despre care am vorbit maid evreme. Desi in prima faza s-ar parea ca vi se deschid o multitudine de oportunitati si veti avea tendinta de a va inflacara trebuie sa tineti cont ca este un an in care cresterea personala se va face gradual, prin selectii si planificare, altfel – veti fi penalizati. Acest lucru poate sa va creeze dificultati pentru ca Saturn si Jupiter sunt doua influente extrem de diferite. La nivel psihologic veti avea senzatia ca in acelasi timp va extindeti si suteti constransi. Trebuie sa fiti foarte atenti de directia in care va indreptati deoarece puteti face greseli. Va este dificil sa luati decizii pentru ca sunteti prinsi intre prevedere si optimism si indiferend daca atitudinea voastra preleva intr-o directie sau alta celalalta influenta va ajunge din urma si va submineaza. Este greu sa stiti daca e cazul sa va extindeti sau sa va consolidati o pozitie. S-ar putea sa experimentati si un conflict intre dorinta de a avea o mai mare libertate si de a beneficia de oportunitati si tendinta de a va agata de ceea ce este sigur si predictibil. Tentatia principala va fi de va rupe de tot si de a porni intr-o noua directie fara apasarea trecutului. Totusi daca in principal sunteti multumiti de viata voastra puteti experimenta si influenta pozitiva a acestui tranzit, cand puteti sa dezvoltati acele zone sigure din viata voastra. Puteti sa va asumati mai multe responsabilitati caci Jupiter va ofera oportunitatea iar Satun baza de actiune dar pentru a ajunge aici va trebui in primul rand sa va gasiti un echilibru si sa stiti cu exactitate ce va doriti. Si ca si cand alegerile cu care va veti confrunta nu vor fi destul de complicate, Uranus va intra si el in Berbec in 12 martie, generand o opoztie intre nou si vechi, nerabdare si o dorinta de a va creste libertatea personala. Totusi acest aspect aduce si solutii, puterea de a va exprima in modalitati la care nu v-ati gandit niciodata, interese noi si puterea de a raspunde mult mai rapid la provocarile din viata voastra. Uranus va sta in aceasta pozitie pentru 7 ani. Uranus reprezinta noutatea, schimbarea si dorinta de libertate. Aspectele favorabile pe care le face cu zodia voastra pot duce la mai multa independenta personala si libertate si la capacitatea de a profita intr-o maniera originala de oportunitatile care se ivesc.  Va va ajuta sa discerenti intre scopurile care va impovareaza si cele care vi se potrivesc, intre obligatiile si relatiile care nu isi au sensul si cele care merita si in acelasi timp va va oferi oportunitatea de a va elibera de acele lucruri din viata voastra care nu se adapteaza felului vostru de a fi. Din 5 iunie, Jupiter intra in Taur si odata cu acest aspect, tendintele voastre de expansiune se vor domoli. Este o perioada de regenerare, in care puteti sa experimentati un simt profund al scopului voastru si a ceea ce insemnati voi, sa priviti in profunzime si sa decideti ce aveti de facut. Viziunea voastra legata de viitor si de ce fel de viata va doriti este mult mai clara si sunteti pregatiti sa munciti pentru a va atinge scopurile. Cel mai puternic aceasta influenta se va simti in jur de 7 iulie si 26 octombrie. Din 31 august si pana in 26 decembrie Jupiter va fi retrograd si va solicita recalcularea planurilor la o scara realistica cu promisiunea ca sansele voastra de reusita sa creasca odata ce faceti acest lucru. Este o confruntare cu propriile voastre puteri, cu realitatea. Ale momente importante in acest an sunt in 4 ianuarie cand Jupiter este conjunct cu Uranus pentru ultima data in semnul Pestilor aspect care poate genera o schimbare in mediul voastru domestic sau pe plan emotional, constientizarea unor situatii sau obiceiuri care va tin legati de trecut si oportunitatea de a va elibera de ele. In 25 februarie s-ar putea sa va simtiti coplesiti de o puternica dorinta de a inainta, de a reforma anumite situatii, de a schimba ceva cu pretul distrugerii insa nu fara a intampina opozitie deoarece inca nu a venit timpul acestor schimbari.  In 1 mai o abundenta de energie va face sa luati atitudine in anumite situatii si va creste entuziasmul iar tot ceea ce intreprindeti acum este in acord cu principiile voastre. In 9 iunie simtul compasiunii este crescut si la fel sensibilitatea si intuitia. Veti fi mult mai receptivi la nevoile celorlalti, la suferintele si vulnerabilitatile lor. Veti fi capabiil sa redirectionati anumite influente, inclusiv cele care tin de felul in care va prezintati. Daca veti dori sa lasati o alta impresie decat cea reala veti putea sa faceti acest lucru. Va va fi mai usor sa ascundeti anumite lucruri pe care nu doriti sa le expuneti. De asemenea veti remarca ca puteti sa simti atat satrile altora cat si evolutia unor situatii. Spre exemplu atunci cand cineva va va relata un adevar partial veti stii ca a mai ramas ceva nespus sau cand vi se va prezenta o situatie intuitia voastra va va spune daca lucrurile sunt ceea ce par a fi sau nu. In 3 octombrie, conceptiile voastre si viziunea asupra lumii, principiile pot intra in conflict cu propriile voastre interese sau puteti intalni opozitie si provocari in acest sens. Intre 25 noiembrie si 14 decembrie, Mercur este retrograd in Sagetator si va ofera oportunitatea sa va redefiniti atitudinea si comportamentul. Este posibil sa experimentati confuzie si sa aveti parte de anumite obstacole sau intarzieri care sa va incetineasca mai ales din directia celorlalti. Vechi obiceiuri si trairi pot sa va afecteze modul in care va exprimati si sa iasa la suprafata. S-ar putea sa nu puteti comunica asa cum doriti. Spre sfarsitul perioadei puteti gasi solutii la problemele voastre si nu va mai fi nevoie sa priviti spre trecut. Doua din eclipsele acestui an sunt deosebit de importante pentru voi : eclipsa de Soare din 25 noiembrie si cea de Luna din 10 decembrie. Prima vine ca si o concluzie a evenimentelor si alegerilor acestui an si va prezinta directia voastra personala intr-o noua lumina. Este intr-un anume fel o constientizare a noii voastre atitudini, ca si atunci cand va uitati in oglinda si constatati schimbarile prin care ati trecut. A doua va aduce elemente noi venind asemeni unei completari si punctand asupra relatiilor cu ceialalti. Veti intelege mai bine raportul voi – restul lumii, si in special nevoile voastre din aceasta configuratie. Este un an cu oportunitati dar si cu provocari, este un an care ar trebui sa va elibereze de trecut, de lucrurile care va impovareaza sau va limiteaza insa cu conditia de a lua deciziile corecte si de a va stabili ordinea si prioritatile.
Horoscop Scorpion 2011
Un tranzit mai deosebit este cel al lui Saturn in Balanta. Pentru unii dintre voi aceasta influenta este deja in actiune si in general indica nevoia de a depasi anumite blocaje din subconstient, inhibitii, de a ne face curat in aceasta zona. De obicei aceste limitari sunt generate de teama si sentimente de vinovatie iar acestea sunt lucrurile care trebuie confruntate pentru a putea merge mai departe. Sunt frecvente temerile urmatoare dar aspectul nu se limiteaza la ele : teama de a nu fi iubit, de a nu fi respins, teama de inadaptare cu nevoia constanta de confirmare, temeri legate de orientarea sau performantele sexuale, teama de a pierde controlul si de a deveni coplesit. De multe ori lucrurile care produc teama sunt definite incorect dar sunt sustinute de o atitudine de auto-aparare, de sentimentul de vulnerabilitate. O perioada mai buna va incepe pentru voi din 5 iunie cand Jupiter va intra in Taur si veti resimti acest lucru mai ales in relatiile cu ceialalti. Veti putea sa va exprimati dorintele si asteptarile mai clar ceea ce poate imbunatati considerabil cooperarea cu altii. Vi se intinde o mana de ajutor chiar si atunci cand nu cereti acest lucru. Sunteti priviti cu mai multa simpatie si cordialitate iar in ceea ce priveste propriile voastre atitudini, sunteti mult mai focalizati si mai ambitiosi. Popularitatea voastra este in crestere, puteti incheia un parteneriat avantajos si obtineti cu usurinta ceea ce va doriti de la ceilalti. Uneori poate fi vorba de cresterea numarului contactelor voastre sociale. Puteti obtine sustinere sau puteti beneficia de oportunitati prin partenerii vostri. Aceste relatii sunt in armonie cu cunceptiile voastre de viata si va favorizeaza dezvoltarea. Situatiile dificile au tendinta sa se rezolve cu usurinta in aceasta zona si va simititi incurajati pentru a va urma scopurile de lunga durata. Din 16 ianuarie pana in 23 februarie, Marte in Varsator influenteaza zona de casa, familie indicand o preocupare si o cresterii a activitatii in aceste zone. Ambitia va fi mai mare, simtul practic crescut si este o perioada buna sa va atingeti scopurile prin disciplina si perseverenta. Actiunile organizatorice si administrative sunt favorizate. Spre sfarsitul perioadei insa scena activitatii voastre devine mai discreta si s-ar putea sa fiti tentati sa actionati din umbra poate si pentru a nu fi dezaprobati de altii sau a nu intampina opozitie din partea lor. In 25 februarie s-ar putea sa va simtiti agasati de volumul de munca sau relatiile de la serviciu. Relatiile cu colegii sau subordonatii pot aduce in prim plan promisiuni care nu sunt indeplinite sau incel mai rau caz la ipocrizie si falsitate. Increderea excesiva va poate dezavantaja. Aveti tendinta de a beneficia de oportunitati pe termen scurt in detrimentul planurilor de lunga durata. In 20 mai poate aparea oportunitatea unor parteneriate, asocieri sau colaborari cu rezultate favorabile. Initiativele celorlalti va avantajeaza. Daca sunteti implicati in conflicte deschise puteti avea castig de cauza. Spiritul de competitie va motiva in demersurile voastre. O atitudine de genul “va arat eu ca pot” poate lucra in favoarea voastra. Sunteti mai sensibili la criticile altora in aceasta perioada, asa ca anticiparea criticilor viitoare, fie ele reale sau imaginare, va pot motiva sa depuneti mai multe eforturi iar rezultatele vor fi pe masura. In 11 august trebuie sa fiti atenti deoarece puteti genera inceperea unei actiuni legale care va poate aduce daune personale sau nevoia de a va apara in instanta. O alta situatie posibila poate fi legata de o calatorie in strainatate generata de impulsivitate sau imprudentele intr-o relatie cu o persoana straina care pot sa va cauzeze prejudicii (poate fi vorba chiar de un accident in strainatate sau de conflicte). Pentru unii aspectul poate semnifica nerabdarea in continuarea studiilor sau dispute in cadrul universitatii. Sfarsitul anului aduce o perioada buna pentru initiative noi legate de visele si planurile voastre. Sunteti suficient de energici pentru a incepe o noua activitate, pentru a face investitii comune alaturi de un partener (fie el de viata sau de afaceri), pentru a va construi o clientela in cazul in care aveti o afacere. Tot ceea ce incepeti acum isi va arata roadele peste doi ani. In ceea ce priveste relatiile de prietenie, acestea devin mai dinamice, mai energice si implica si activitati comune. Ca o paranteza, pentru cei interesati, este o perioada buna de a initia formele pentru adoptia unui copil. Neptun va parasi pentru prima data in acest an o perioada semnul Varsatorului unde se afla din 1998. Acest tranzit va influentat mai mult in ceea ce priveste sensibilitatea emotionala, iar casa a constituit pentru voi un loc de retragere. Intrarea lui in Pesti in perioada 5 aprilie – 5 august poate sa va ofere primele semnale ale unei eliberari de trecut, ale unei clarificari a relatiilor voastre si in acelasi timp va proiecta un aer magic in relatiile sentimentale. De asemenea puteti avea mai multa inspiratie in ceea ce priveste investitiile voastre, modul in care va valorificati. Este ca si and v-ati regasi la un nivel mult mai profund. Atitudinea voastra fata de lumea se va schimba. Veti fi preocupati de felul in care va raportati la altii, de modul in care sunteti perceputi. Aceasta schimbare poate fi generata de conditiile sociale si o veti simti cu adevarat abia atunci cand Neptun va intra definitiv in aceasta zodie. Ceea ce veti experimenta in acest an sunt mai mult semnale pentru ceea ce va urma.
Horoscop Balanta 2011
Poate cea mai mare atentie asupra tranzitelor din acest an ar trebui sa o acorde cei marcati de semnul Balantei si asta din cauza unor aspecte care gestionate gresit le pot crea o sumedenie de dificultati insa abordate cu responsabilitate pot sa ii directioneze intr-un sens pozitiv. Saturn in aceasta pozitie de multe ori pune problema limitarilor fie ele auto-impuse sau externe. Este destul de probabil sa va restrictionati pe voi insiva sau comportamentul vostru dintr-un motiv sau altul in timpul anului care va urma. S-ar putea sa incercati sa completati o sarcina sau un proiect pe termen lung sau sa va asumati o responsabilitate majora. Veti avea tendinta de a face toate lucrurile pe care trebuie sa le faceti si nici unul dintre cele pe care va doriti sa le faceti. Orice activitate care solicita multe ore de munca, disciplina, organizare si perseverenta poate fi finalizata cat timp Saturn este in Balanta. Uranus va intra in 13 martie in Berbec si va strabate aceasta zodie timp de aproximativ 8 ani. Desi voi analiza acest aspect la zona relationala pe larg, trebuie sa mentionez ca va veti confrunta cu o perioada destul de tensionata. Pe de o parte instabilitatea celorlalti si reticienta voastra sau nevoia de manifestare libera versus repsonabilitati. Va trebui sa gasiti o modalitate de a echilibra aceste situatii si de a nu astepta mai multe decat puteti primi (23 ianuarie – 5 iunie: Jupiter in Berbec), de a nu va considera pe teren sigur fara a verifica acest lucru si a va lua masuri de prevedere. Eclipsa de Soare din 4 ianuarie va declansa prima situatie din acest an care sa evidentieze necesitatile de schimbare la nivel emotional, in relatiile de familie sau in chestiuni legate de casa, terenuri sau lucruri din trecut. S-ar putea ca aceste nevoi sa intampine chiar propria voastra opozitie deoarece cu siguranta vor presupune sa renuntati la anumite dorinte personale. Situatia va primi o anumita claritate pe care intr-un final veti fi fortati sa o admiteti pentru a putea merge mai departe si oricat de bizar ar suna, aceasta situatie constituie un potential de crestere. Chiar daca evenimentele in sine nu par a aduce ceva bun, evolutia lor in ansamblu va fi favorabila. Din 6 iunie capacitatea voastra de eliberare de propriile inertii va poate aduce in prim plan oportunitati legate de strainatate, persoane straine, aspecte legale, educatie superioara sau religioase. Provocarea este aici legata de deschiderea cu care puteti raspunde acestor oportunitati. Aspectul este sustinut si poate declansa o serie de evenimente care sa va favorizeze in domeniile mentionate mai sus. In functie de actiunile voastre va veti confrunta cu rezultate partiale in 15 iunie cand fie va fi vorba despre materializarea actiunilor voastre sau de o situatie de criza in cazul in care ati evitat sa luati o deicize anterior. Din 22 iunie si pana in 3 august, veti avea o perioada mai energica, sunteti mai impulsivi si mai activi, conceptiile voastre devin mai importante si sunteti dispusi sa le argumentati pentru a va impune si daca veti adopta o atitudine calculata sau prevazatoare veti reusi sa obtineti multe in acest sens. Este un timp in care va puteti face auziti mai ales in relatiile cu ceialalti si in care va puteti definitiva anumite aspecte legate de datoriile si obligatiile voastre sau ale altora. Poate aprea oportunitatea unei calatori in strainatate sau a unor poriecte in care puteti sa puteti sa va valorificati contactele sociale. Intre 20 septembrie si 11 noiembrie, concentrarea cade asupra planurilor voastre, a aspiratiilor, prietenilor si activitatilor de grup. Aveti diverse idei la acest nivel insa trebuie sa evitati sa incercati sa ii dominati pe ceialalti sau sa va impuneti. S-ar putea sa va atraga implicarea in grupuri sau societati, simtiti nevoia de apartenta. Trebuie totusi sa judecati aceste aspecte cu luciditate si nu sub forma impulsiva deoarece efectul pe viitor al asocierilor voastre prezente va poate afecta imaginea personala si relatiile tale deja existente. Nodul de Nord care in 17 februarie va intra in Sagetator si pe tot parcursul anului va face ca ideile voastre sa fie in armonie cu curentele sociale. Sunteti perfect constienti de directia in care se indreapta societatea si sunteti capabili sa luati deciziile potrivite. Singura conditie este sa va bazati pe ratiune si acest lucru va poate usura extrem de mult situatiile dificile ale acestui an.
Horoscop Fecioara 2011
Aspectele cele mai puternice vor afecta zodia Fecioarei in 2011 in zona financiara si relationala insa inainte de a ne opri asupra lor, vom analiza influentele asupra propriilor actiuni si a personalitatii acestor nativi. In cursul anului trecut, tranzitul lui Jupiter in Pesti v-a adus posibilitatea de a relationa mult mai usor cu ceialalti insa si astepatarile voastre in aceasta directie au fost mai mari. In 23 ianuarie acesta va intra in Berbec si s-ar putea spune ca va veti redefini relatiile dintr-o perspectiva mai realista precum si propriile voastre capacitati. Daca v-ati asumat prea multe, daca v-ati implicat in prea multe activitati sau ati considerat drept garantii lucruri pe care nu le puteti controla in totalitate, acesta poate fi un moment de trezire. De asemenea, in 13 martie si Uranus va intra in Berbec aducand putin mai multa stabilitate in viata voastra. Probabil ca ati avut o lunga perioada in care surprizele si evenimentele neasteptate v-au perturbat viata. Nevoia voastra de stimulare v-a determinat sa luati decizii care v-au deraiat de la cursul voastru normal si v-au schimbat atitudinea si comportamentul. Incepand din acest an, puteti sa va asteptati la mai multa stabilitate la acest nivel. Totusi, unii dintre voi, s-ar putea sa fie tentati sa evite confruntarea cu aceasta situatie sau vor experimenta o stare de confuzie mai ales in perioada 5 aprilie – 5 august. Ar fi de preferat sa incercati sa evitati acest lucru si sa va focalizati asupra realitatii si problemelor voastre concrete, sa incercati sa ii vedeti pe ceialalti asa cum sunt ei de fapt si relatiile voastre prin prisma a ceea ce va ofera ele cu adevarat si ceea ce puteti voi sa oferiti. Perioadele de retrogradare ale lui Mercur va vor afecta in 3 modalitati diferite. Prima, intre 31 martie si 23 aprilie, este legata de actiunile voastre in zona financiara, a resureselor comune (ale voastre si ale unui partener) sau a banilor pe care ii castigati suplimentar fata de salariu, a taxelor si/sau imprumuturilor. Daca aceasta perioada va surprinde cu situatii blocate in aceasta zona, atunci veti avea ocazia sa priviti lucrurile din alt punct de vedere si sa le rezolvati, insa daca veti initia activitati noi s-ar putea sa experimentati intarzieri sau blocaje, sa va scape anumite detalii sau dimpotriva, sa ramaneti fixati pe ele ratand oportunitati. Cel mai bine ar fi sa amanati ceea ce este posibil. Nu este exclus nici un control financiar – contabil in acest interval. Intre 5 august si 10 august Mercur este retrograd in propriul vostru semn ceea ce va poate produce destul de multe incuracturi – de la cele mai marunte (scapatul lucrurilor din mana, senzatia ca ati luat o decizie gresita, ca trebuie sa faceti ceva si nu stiti ce, ca nu puteti sa depasiti o situatie) pana la neintelegeri majore. Din 10 august pana in 26 august, Mercur se afla in Leu ceea ce aduce in prim plan propriile coastre temeri sau anxietati care va pot impiedica sa va desfasurati viata normal. Secrete care ies la iveala, lipsa de seriozitate a altora, lucruri ignorate sau amanate pe care trebuie sa le revizuiti sau o problema medicala – toate pot constitui o sursa de neliniste si ingrijorare. Cel mai bun lucru pe care il puteti face pe toata durata acestei perioade este sa rezolvati chestiuni mai vechi sau sa reveniti asupra unor situatii, iar cel mai neinspirat este sa incepeti un nou proiect. Ultima retrogradare a lui Mercur are loc intre 25 noimebrie si 14 decembrie in semnul Sagetatorului. Aceasta perioada va poate afecta in doua modalitati principale: fie lucruri legate de trecutul vostru sau situatii care au ramas in aer trebuie reanalizate si trebuie sa va confruntati cu ele, fie la un nivel mai concret, aveti nevoie de a repara anumite lucruri acasa sau ceea ce ati ignorat devine acum sacaitor sau creaza confuzie. Este o perioada buna pentru a face rearanjamente acasa sau pentru a face cercetari legate de trecutul vostru. Nu este insa o perioada buna pentru a initia tranzactii imobiliare. De asemenea exista posibilitatea de a avea diverse discutii cu membrii familiei in special cu parintii. Tranzitul lui Jupiter in Taur, care incepe in 5 iunie si se prelungeste pana in anul urmator, va poate aduce oportunitati legate de straintate, de relatiile cu persoanele straine si de ce nu, chiar si de mutarea in alta tara. Pe de alta parte, viziunea voastra asupra lumii in ansamblul ei va suferi modificari serioase si asta intr-un mod favorabil. Puteti gasi noi modalitati de a va materializa proiectele, de a va pune in practica conceptele si planurile. Pentru unii dintre voi s-ar putea sa apara oportunitatea unor studii sau a dobandirii de cunostinte, a publicarii sau a recunoasterii unor proiecte creative sau orice alt tip de expansiune personala. Treabuie sa tinem cont ca Pluto din semnul Capricornului este cel care va schimba modul de autoexprimare. Sunteti mai profunzi si mai ambitiosi iar daca acestei combinatii ii adaugam incredere si oportunitate s-ar putea sa beneficiati de sansa unor schimbari favorabile in viata voastra. Nodul de Nord va fi in acest an in Sageator generand predispozitia de a adopta acele conceptii care au rezistat timpului ceea ce diminueaza substantial riscurile. Drumul batatorit este mult mai sigur pentru voi acum. Trebuie sa va atrag atentia asupra perioadei 20 septembrie – 11 noiembrie cand Marte se va afla in semnul Leului si rezultatele actiunilor voastre trecute va ajung din urma, dar acest lucru nu este neaparat ceva negativ daca ceea ce ati intreprins anterior momentului a fost in favoarea voastra. Pe de alta parte s-ar putea sa va doriti sa va desfasurati activitatea departe de privirile indiscrete ceea ce s-ar putea sa fie destul de dificil cu Soarele traversand semnul Scorpionului sau va ocupati de chestiuni private, sa actionati in secret si cu discretie. Oricare ar fi cazul este o perioada in care va veti dori sa stati mai mult in umbra. Veti avea tentatia de a va eschiva de limitarile impuse de altii, de a va ascunde profiturile, de a limita informatiile legate de afaceri fie constient sau inconstient, de a prezenta o imagine falsa in fata altora. S-ar putea sa aveti probleme legate de somn in aceasta perioada si, elemente din subconstient va vor afecta comportamentul de zi cu zi. Fie e vorba de acele lucruri pe care nu vreti sa le scoateti la iveala, fie ca e vorba de temeri, nu le veti explica altora si uneori nu veti intelege nici voi care este motivatia actiunilor voastre. Cel mai bine ar fi sa incercati sa va intelegeti si sa va analizati. In anumite cazuri acest tranzit poate aduce o preocupare pentru bunurile care rezulta in urma unui parteneriat sau pentru o zona financiara mai obscura, totusi trebuie sa fiti prudenti si sa va controlati impulsivitatea. Puteti sa ajunge in posesia unor informatii pe care nu sunteti pregatiti sa le dezvaluiti altora dar care va pot fi folositoare. Un alt semnal de atentie este legat de zonele de risc. Ar fi de preferat ca in aceasta perioada sa evitati sa va expuneti unor situatii periculoase deoarece consecintele pot fi destul de grave.
Horoscop Leu 2011
In acest an, Leii vor beneficia de doua tranzite majore la nivelul celei de-a noua zodii si-anume intarea lui Uranus si Jupiter in Berbec. Jupiter va sta in aceasta zodie in perioada 23 ianuarie – 5 iunie iar acest lucru se va resimti mai ales in felul in care se exprima, in modul in care privesc lumea si in conceptiile lor. Pentru unii acest tranzit poate declansa o preocupare legata de spiritualitate si vor incerca sa caute o intelegere superioara a scopului lor in viata. Altii s-ar putea sa isi puna in aplicare principiile lor sau sa predea. Acesta este un timp de trezire si constientizare. Nu va mai multumiti cu a invata care este locul vostru ci incepeti sa cunoasteti si sa experimentati fortele care va atrag spre sfere mai inalte. Impulsul poate fi extrem de puternic pentru cei care sunt pregatiti sa se deschida unor astfel de experiente. Situatiile din viata de zi cu zi pot sa devina enervante si sa va irite. Lucrurile zilnice sunt mai dificil de gestionat. Ceea ce era simplu pare acum complex si dureaza mai mult. Spre exemplu daca va mutati intr-o tara traina si nu vorbesti limba bine va va fi mai dificil sa mergeti la cumparaturi, sa va desfasurati activitatile cotidiene. De asemenea va puteti confrunta cu neplaceri in relatiile cu vecinii. Un alt aspect este legat de relatiile cu rudele si in special cu fratii. S-ar putea sa aveti dificultati in a relationa direct cu un membru al familiei dar mai comuna este situatia in care un frate sau o sora are o problema de care trebuie sa se ocupe. Partea incurajatoare a acestui aspect este faptul ca problema este confruntata. De obicei este anul in care un frate sau o sora incepe sa se ocupe de un aspect al vietii sale intr-o maniera responsabila. Daca fratii tai refuza sa se confrunte cu problemele, acesta poate fi un timp in care te simti fortat sa iei intiativa in numele lor sau sa te detasezi total de situatie. Problemele nu trebuie sa fie neaparat extrem de dificile ci pot fi relativ minore cu Saturn aici. Fratii nu vor avea brusc probleme majore sau se comporte total diferit de felul lor de-a fi. Cea mai buna predictie pentru viitor este generata de analiza experientelor trecute. Problemele care pot aparea se vor regasi puternic in personalitatea fratilor si pot marca un punct de cotitura. Aceasta poate fi o perioada in care incurajarea voastra poate sa ofere mult support intr-un moment crucial. Eclipsa de Soare din 2 iunie marcheaza un eveniment legat de planurile voastre de viitor mai ales ca este urmata in 5 iunie de intrarea lui Jupiter in Taur si de o eclipsa de luna in 15 iunie. Se poate spune ca prima jumatate a lunii iunie va fi destul de marcanta in ceea ce priveste deciziile voastre in directia viitorului vostru. Aspectul poate fi legat de munca, de directia voastra in cariera, de relatiile cu cei din jur sau pur si simplu de ceea ce va doriti de la propria voastra viata. Trebuie sa mai mentionam si perioada tranzitului lui Marte in Leu, intre 20 septembrie – 11 noiembrie, care va creste dorinta va fi de afirmare personala, de initative personale. Veti fi capabili sa va afirmati si veti avea mai multa energie la dispozitie si uneori veti reusi sa va impuneti. Trebuie sa aveti grija deoarece natura voastra deschisa si sincera s-ar putea ca sub impulsul martian sa devina impulsiva si sa ranseasca. S-ar putea sa spuneti lucrurilor pe nume cu o sinceritate totala lipsindu-va orice urma de diplomatie. Da, veti fi multumiti ca ati spus adevarul dar felul in care ati facut-o poate avea consecinte asupra relatiilor voastre. In aceasta perioada veti simti nevoia sa luptati pentru idealurile voastre, sa le aparati si veti incerca sa le impuneti. Veti dori sa va faceti simtita prezenta sau sa va lasati amprenta intr-un anume fel. Sunteti gata sa va asumati riscuri si sa va implicati mai mult in activitati dar trebuie sa tineti cont de faptul ca dupa un consum mare de energie urmeaza extenuarea, epuizarea asa ca ar fi bine sa va evaluati corect energiile si sa raspundeti intr-un mod potrivit provocarii martiene.
Horoscop Rac 2011
Cu doua tranzite majore pe Mijlocul Cerului, Racii isi vor schimba conceptia despre rolul lor in societate, in lume sau in particular in cariera lor. Succesul sau insuccesul vostru va depinde extrem de mult de atitudinea voastra. Puteti trai acest an avand senzatia ca « vi se intampla  lucruri » pe care le doriti sau nu sau fiind regizorii propriei voastre vieti si fiind voi cei care fac sa se intample lucruri. Cu siguranta anumite aspecte trebuie sa se schimbe si cel mai bine ar fi sa fiti voi cei care initiati aceste schimbari. Voi incepe cu Saturn in Balanta deoarece aceasta fiind a 4-a zodie a Racilor si reprezentand casa, familia, emotivitatea si nevoia voastra de siguranta este unul din cele mai importante aspecte ale anului. Nu in ultimul rand, relatiile voastre vor trece printr-un proces de reasezare in functie de satisfactia emotionala pe care v-o ofera. Toate relatiile vor fi analizate. De obicei relatiile de familie sunt cele mai testate dar orice relatii intime pot fi supuse acestei situatii. Va este mai dificil sa aveti incredere in ceialalti asa ca veti cauta dovezi ale afectivitatii celorlalti fata de voi. In acest an cuvintele nu vor mai fi de ajuns, ele vor trebui sustinute de fapte si gesturi. Stiti cand sunteti nefericiti si vi se pare adecvat sa cautati solutii practice la problemele din relatii. Daca nu puteti sa munciti cu partenerul vostru pentru a face corecturi veti avea tendinta de a trai singuri din punct de vedere emotional, daca nu chiar fizic. Daca situatia este extrem de dificila s-ar putea sa va doriti sa va retrageti si sa cutati sa va protejati. Va asumati responsabilitatea pentru starea voastra emotionala si refuzati sa fiti responsabili pentru oricine altcineva. Nu incurajati atentia si ocrotirea altora si refuzati toate ofertele in acest sens. Va construiti ziduri pentru a va vindeca si pentru a va reveni dar in acelasi timp va veti simti singuri, abandonati si neglijati. Cauzele pot fi multiple, de la relatii parteneriale care va apasa pana la instabilitatea cursului vietii voastre. Din 12 martie, Uranus in Berbec va poate  crea o stare de instabilitate puternica in zona legata de cariera sau directie in viata ceea ce va poate face sa va simtiti incofortabil. Trebuie sa faceti ceva dar probabil ca nu stiti exact ce. Insa Jupiter in Berbec (23 ianuarie – 5 iunie) va poate oferi suportul necesar pentru a lua deciziile potrivite si a va mobiliza. Profitati de acest aspect ! in 5 iunie Jupiter va ibntra in semnul Taurului ceea ce pentru voi va insemna o evaluare a felului in care munca sau activitatea voastra va afecteaza libertatea personala. Scopurile voastre vor fi mult mai personale si va veti gandi mai mult la ceea ce va doriti pentru voi. Dar voi reveni asupra acestui aspect la sectiunea Serviciu – Cariera. Eclipsa de soare din 1 iulie poate aduce un nou inceput in atitudinile voastre daca sunteti capabili sa va eliberati de vechile modalitati de actiune, de capacitatea de a renunta la dorintele egoului insa acest proces poate fi o provocare deoarece identitatea voastra personala este expusa si sunteti fortat sa recunoasteti ce nu mai functioneaza chiar daca nu va doriti acest lucru sau nu veti obtine aprobarea celorlalti. Intre 5 august – 19 septembrie cand Marte traverseaza semnul Racului ambitiile voastre personale vor creste si veti dori sa intreprindeti ceva in mod concret in legatura cu viata voastra. In cazul in care nu veti face nimic acesta poate fi un timp de frustrari care debuteaza cu o situatie conflictuala in relatiile cu ceialalti (posibil cu un partener sau partenerul de viata) cand opozitia Pluto – Marte genereaza un conflict de interese. Intrarea lui Neptun in Pesti in perioada 5 aprilie – 5 august este un aspect unic pe parcursul unei vieti deoarece Neptun are un ciclu de aproximativ 140 de ani iar anul acesta va marca inceputurile pentru o influenta care se va simti o lunga perioada de timp. Acest tranzit creste intuitia si sensibilitatea zodiei precum si interesul pentru cultura, calatorii, spiritualitate. Este un aspct extrem de favorabil pentru artisti si cei implicati in activitati caritabile sau care sunt menite sa ii ajute pe altii. S-ar putea ca intuitia voastra sa va ofere o viziune legata de curentele culturale viitoare, de directia in care se va indrepta societatea. Luna Neagra in Berbec (24 martie – 17 decembrie) aduce o provocare in ceeace priveste autoritatea sau statututul dar s-ar putea sa nu fiti pe deplin conştienti de efectele secundare ale acestor lucruri sau sa le recunoasteti dar sa le suprimati. Consecintele pot fi probleme, restricţii, precum şi dezechilibre. Se poate genera un conflict între partea materiala şi libertate şi va confruntati cu necesitatea alegeri intre ele sau s-ar putea sa încercati să le combinati pe cele două. Fie nu tolerati faptul că cineva are putere asupra voastra sau nu constientizati de faptul că alte persoane isi folosesc puterea lor in detrimentul vostru. Astfel puteti sa ajungeti in conflict cu persoanele aflate in pozitii de conducere, dacă sunteti conştienti de motivatiile lor. Din cauza acestor complicaţii se poate sa ajungeti sa respingeti autoritatea sau responsabilitatea în mod consecvent, mai ales din moment ce veti avea nevoie de mult mai mult spatiu.
Horoscop Gemeni 2011
 Uranus in Berbec din 13  martie (timp de 7 ani) este indicatorul unor schimbari majore in scopurile voastre si planurile voastre de viitor. Acesta este una spect care va va marca de-a lungul a mai multi ani facand apel la mobilitatea si la flexibilitatea de care cei cu marcajul de Gemeni pot da dovada.  Schimbarile care se vor declansa nu sunt initiate intotdeauna de catre ceialalti desi de multe ori acesta este cazul. Situatii neasteptate care ii implica pe altii va pot incuraja sa va schimbati directia. Noile scopuri pe care le formulati sunt extrem de diferite fata de visele si asteptarile voastre trecute. Desi declansate de altii intr-un anume fel, acestea va exprima propriile nevoi individuale. Uranus pentru voi reprezinta felul in care percepeti viata, cunoasterea. Ceea ce aflati acum, felul in care incepeti sa percepeti lumea va pot schimba total dorintele si asteptarile. Dar acesta este un aspect de fond iar ceea ce impune aceste schimbari in acest an este saturn in Balanta, Jupiter in Berbec si Jupiter in Taur. Saturn in Balanta pe tot parcursul anului indica faptul ca nu puteti sa va manifestati la fel de liber ca si inainte fiind afectati de circumstantele prezente. Dintr-un motiv sau altul, va puteti simti foarte nesiguri de voi si va este dificil sa aratati cine sunteti fara sa intampinati critici din partea altora. Cel mai probabil mediul vostru social s-a schimbat. S-ar putea sa va simtiti ca un peste afara din apa si nu mai sunteti relaxati si confortabili cu voi insiva. Natura voastra psihologica nu va permite sa ramaneti mult timp in aceasta situatie asa ca presati de aceste nemultumiri veti initia schimbarile mentionate in paragraful anterior. Uranus in Berbec implica si o nevoie puternica de libertate si dorinta de a va indeplini scopurile fixate. Nu va veti dori sa va simtiti restrictionati de alti oameni, notiuni preconcepute sau structuri invechite. Veti pune sub semnul intrebarii regulile care va stau in cale. Acesta este un timp pentru a va asuma riscuri si nu aveti tendinta de a cauta siguranta. Noile scopuri trebuie sa fie diferite fata de rutina voastra normala si in consecinta, pentru a le indeplini, trebuie sa aveti libertatea de a va depasi limitele si de a cauta noi forme de exprimare. Acest lucru este dublat de influenta lui Jupiter in Berbec (23 ianuarie – 5 iunie.) care ridica problema modului in care libertatea personala este afectata de una sau mai multe zone ale vietii voastre. Scopurile voastre imediate sunt de a va aduce beneifcii directe. Insa pentru acest lucru trebuie sa iti obtineti libertatea in mai multe zone si cele mai probabile sunt legate de cariera voastra si de relatii. Veti simti ca nu va puteti baza suficient de mult pe ceialalti asa ca veti incerca sa va eliberati de acele relatii, situatii sau circumstante care tind sa va incorseteze. Va preleva o atitudine de genul daca nu ma poti ajuta, nu ma incurca. Totusi va trebui sa tineti cont si de posibilitatile voastre reale, de ceea ce puteti intr-adevar sa faceti. Spre exemplu, cei implicati in afaceri, vor fi nevoiti sa faceti ceva cu totul nou fata de ceea ce ati facut pana acum. Blocarea unor investitii personale sau conflictele legate de resurse cu un partener incepute in anul anterior va vor determina sa cautati un nou mediu de manifestare. Succesul reusitei depinde de capacitatea voastra de a va adapta noilor cerinte. Abia in 2012 veti simti primele rezultate favorabile la nivel individual iar in 2013 cele materiale insa toata aceasta perioada va face apel la mobilitatea, flexibilitatea si viteza voastra de raspuns. Perioada tranzitului lui Jupiter in Taur, va fi un prilej de a va reanaliza relatiile si de a munci pentru ceea ce v-ati propus. Neptun intre Varsator si Pesti are rolul de a sadi nesiguranta si confuzia directiei voastre in viata. Nu va fi clar inca de la inceput spre ce anume va indreptati si probabil ca vor exista cateva incercari pe care le veti abandona. O alta prezenta notabila in Berbec este Luna Neagra (24 martie – 17 decembrie) a carei influenta aduce  aspiraţii mai puternice de autonomie, independenta şi o înclinaţie pentru excentricitate. Sunteti mult mai toleranti şi deschisi la neobişnuit. Interesul pentru originalitate va va aduce in contact cu oameni extraordinari. Intuiţia poate fi destul de pronunţata, şi, probabil, veti gasi de multe ori solutii inedite la problemele voastre. Pe de alta parte provocarea de independenta poate crea conflicte in relatiile cu ceialalti de aceea, va trebui sa fiti atenti de fiecare data care sunt riscurile si beneficiile prosibile ale actiunilor voastre. Este un an cu multe schimbari pentru Gemeni cu 4 eclipse avand loc pe axa Gemeni – Satetator. Eclipsele mde soare marcheaza situatii dificile in care sunteti confruntati cu necesitatea de a renunta la dorintele egoului vostru desi acest proces poate fi o provocare deoarece o parte a identitatii voastre este adusa in atentine. S-ar putea sa nu va simiti apreciati si sa va lipseasca vitalitatea. Ele marcheaza noi inceputuri care depind de puterea voastra de a va elibera de atasamentele care va tin blocati. In 2 iunie, eclipsa de Soare  puncteaza specific pe zona de investitii, de creativitate, de exprimare si/sau din punct de vedere sentimental de relatii amoroase. Aveti sustinerea astrala necesara de a declansa un nou inceput. despre eclipsa din 25 noiembrie vom discuta la captolul de relatii insa in ton cu cele discutate aici ea vine sa puna problema unor investitii comune alaturi de un partener intr-un domeniu nou. Eclipsele de Luna, marcheaza situatii de vizualizare a unor probleme, nevoia de a va desprinde de persoanele de care ati depins in trecut sau de lucrurile pe care v-ati bazat. Prima este in 15 iunie si se refera in principal la relatiile voastre cu ceilalti, constientizarea ca unele dintre ele nu mai functioneaza sau trebuie revizuite datorita instabilitatii lor si a unei discrepante intre ceea ce va doriti si atitudinile voastre si ceea ce va ofera, iar a doua din 10 decembrie pune accentul pe dependentele voastre fata de anumite relatii pe care trebuie sa le rezolvati. Nu in ultimul rand vom discuta de Nodul de Sud in Gemeni din 17 februarie. Numit in antichitate si micul Saturn atrage atentia asupra unei inertii care va trebui depasita. Porpriile voastre inertii sau temeri vor sta in calea actiunii voastre. Acestea trebuie intelese si depasite. Va exista o tendinta de a va atasa de situatii mai vechi, de a va dori reintoarcerea la un moment din trecut dar, pentru a avansa, va trebui sa priviti mai mult spre viitor. Retrogradarile lui Mercur vor avea loc intre 31 martie – 23 aprilie; 5 august – 26 august ; 25 noiembrie – 14 decembrie. Atunci cand Mercur este retrograd modalitatea in care analizati situatiile se face de multe ori prin anticiparea rezultatului, intr-o maniera recursiva. Din punct de vedere al comunicarii exista riscul de a se comite erori, a vorbi fara a lua in calcul toti factorii si de a face gafe. De asemenea, este bine ca in aceasta perioada sa se acorde o atentie mai mare traficului, semnarii de acte, inscrisurilor de orice tip si activitatilor comerciale. Pe de alta parte, daca s-au comis aceste erori in perioada anterioara acum este timpul pentru corectii. Mercur mai da o sansa pentru a reveni asupra tuturor activitatilor pe care le guverneaza. S-ar putea ca in aceste zile sa aveti senzatia ca va scapa lucrurile din mana (la propriu), ca nu reusiti sa comunicati asa cum doriti sau sa ii gasiti pe cei cu care doriti sa vorbiti sau ca sunteti impiedicati de obstacole minore in ceea ce intentionati sa faceti. Trebuie sa dati dovada de atentie si pe cat posibil, daca nu aveti de facut corecturi sa evitati initierea de activitati mercuriene. Uneori exista tendinta de a reveni obiceiurile din trecut.
Horoscop Taur 2011
Pentru Tauri anul 2011 va reprezenta o schimbare destul de mare in ceea ce priveste motivatiile lor interne si actiunile ghidate de subconstient dar si o perioada de expansiune si dezvoltare odata cu intrarea lui Jupiter in Taur. Prima etapa, desemnata de Uranus in Berbec, in 13 martie, si care va dura 7 ani de-acum inainte, va marca puternic personalitatea Taurilor.  Uranus in Berbec va va face sa fiti mult mai inchisi. Chiar daca gandurile vostre vor zbura liber nu vor razbate dincolo de o aparenta conservativa si ceilalati nu vor mai stii cu exactitate ceea ce se intampla cu voi, si in cele mai multe cazuri, ceva se va intampla. Fie vor aparea secrete in viata voastra, lucruri pe care nu le puteti discuta deschis, chestiuni private, ganduri interne sau preferinte pe care nu le faceti publice va exista o discrepanta intre ceea ce faceti sau ganditi cu adevarat si ceea ce ajunge in atentia celorlalti. Distinctiile pot exista doar la nivel mantal sau chiar psihic. Este o perioada in care veti avea tendinta de a va lua libertati fara ca nimeni sa stie ceea ce se intampla de fapt. In toata aceasta perioada se poate dezvolta un sentiment de teama de a nu fi dezaprobat si veti simti nevoia de a fi in garda. Manifestarile pozitive ale acestui aspect includ descoperirea unui talent neobisnuit de care puteti deveni constienti dar pe care nu sunteti inca pregatiti sa il demonstrati. Trebuie sa tineti cont de de faptul ca secretele pot duce la anxietati sau nervozitate. Sentimentele negative sau temerile deja existente pot sa se agraveze din cauza presiunilor. Gandurile si actiunile pot parea rupte din contextul comportamentului vostru obisnuit. Este important sa monitorizati aceste stari si sa nu lasati sa se agaveze. Schimbarile sociale, nelinistea, nesiguranta pot sa va predispuna spre izolare. Sa incerci sa traiesti in vid poate fi inspaimantator. Daca veti folosi acest aspect intr-un sens pozitiv, puteti sa dezvoltati o incredere in propria voastra individualitate, sa invtati sa aveti incredere in calitatile voastre interioare unice care sa va elibereze de limitarile conformismului. Jupiter va traversa in intregime semnul Berbecului in acest an pe perioada 23 ianuarie – 5 iunie. Aceasta perioada poate fi resimtita sub forma unor influente intense, o natura emotionala coplesitoare si evenimente greu de controlat sau inteles. Berbecul este a 12-a zodie pentru Taur, semnificand inconstientul, iar Jupiter este guvernatorul natural al celei de-a 8-a zodii numarand de la Taur, a Sagetatorului. Pe de o parte aspectul poate semnifica faptul că natura subconştientului poate să crească neproporţional cu restul psihicului. Se pot dezvolta anxietati si temeri fata de schimbare, necunoscut sau situatiile transformatoare. Aspectul accentueaza predispozitia spre secrete legate de sentimente, relatii si in general genereaza dorinta de a sta in umbra, de a actiona cu discretie. Pentru taurii care si-au dezvltat insa latura creativa, caci dupa cum bine stim semnul predispune spre talente artistice, aceasta poate fi o etapa benefica, de inspiratie. Cei care compun melodii ar putea avea nevoie de acest sentiment pentru a creea o tonalitate. Cei care lucrează cu copii bolnavi trebuie să funcţioneze la un nivel ridicat de compasiune într-un mediu incarcat emotional iar acest aspect ii favorizeaza. Dar în alte situaţii, stresul psihologic poate provoca un dezechilibru mare în psihicul sau stilul de viaţă al individului. Cei aflati în aceste situaţii s-ar putea simti imobilizati. Sentimente puternice apar fara motiv, mai ales in perioadele in care Mercur este prost aspectat. Totusi, Jupiter in Berbec le ofera Taurilor si un sentiment de protectie care pot ajuta la depasirea acestor situatii si ofera posibilitatea de a va eschiva de limitarile impuse de altii, de a limita informatiile legate de afaceri, fie constient sau inconstient, de a juca teatru in fata altora si de a va dezvolta nestingheriti sau de a va urma planurile. Odata cu intrarea lui in Taur, ceea ce ati realizat in aceasta perioada va iesi la lumina, fie ca este vorba de ceva pozitiv sau negativ. Poate fi vorba de rezultatele unui proiect la care ati lucrat in singuratate si care acum va ofera oportunitatea de a avansa si de a va dezvolta sau, daca ati folosit acest timp intr-un mod mai putin intelept, rezultatele actiunilor voastre va vor afecta in mod direct. Jupiter indica aici faptul ca nevoile personale sunt mai importante si cresterea voastra personala depinde de recunoasterea propriilor calitati. Daca ati fost dispusi sa indurati o perioada de negare a propriei personalitati, acum veti putea sa spuneti « nu », daca ati dezvoltat anumite relatii personale si pe care nu ati fost pregatiti sa le afisati acum veti dori sa faceti acest lucru iar trigonul cu Pluto in jur de 7 iulie poate marca o transformate majora atat in atitudinea voastra fata de ceialalti cat si in comportamentul sau dorintele si aspiratiile voastre. Din 31 august si pana in 26 decembrie Jupiter va fi retrograd in propriul vostru semn. Nivelul cel mai puternic la care va afecteaza acest tranzit este al personalitatii voastre. In aceasta perioada trebuie sa va reevaluati propriile calitati si aptitudini si sa va dati seama cat de multe puteti realiza. O ajustare in acest sens este benefica. Chiar daca in perioada anterioara v-ati simtit norocosi si increzatori, exista sansa sa fi exagerat si abundenta de optimism pe care o ofera Jupiter in general sa va faca sa va doriti mai multe decat puteti obtine. Acum este timpul sa conturati aceste planuri, sa le gasiti o aplicatie practica si realista. Schimbarile pe care le faceti acum va vor influenta si in urmatorii ani. Luna Neagra in Berbec (24 martie – 17 decembrie) pare să fie un îndemn pentru iluzii, fantezii şi intoxicaţie încurajatoare, interesant, dar in exterior nu se observa, imaginea voastra fiind perceputa foarte diferit şi uneori neclara. Cu alte cuvinte isi asociaza influenta predispozitiilor oferite de Jupiter si Uranus. Cei din jur nu vor putea sa inteleaga ce este cu voi. Trebuie sa fiti precauti deoarece aspectul va poate face uşor impresionabili şi influenţabili. Este o influenta noua pentru Tauri si, poate multi dintre voi se vor confrunta cu sentimente care le vor oferi posibilitatea ca într-un anumit mod populist să spuna altora exact ceea ce vor să auda. S-ar putea sa oscilati de la contacte sociale la retrageri in singurătate.
Horoscop Berbec 2011
Anul 2011 este un an destul de interesant si cu siguranta un an important pentru Berbeci. Multe din aspectele anuntate de 2010 se vor materializa acum. Unii dintre voi vor trece prin schimbari majore, isi vor schimba comportamente, atitudini, modalitati de gandire. Despre Uranus si Jupiter in Berbec am vorbit si in anul trecut cand intrau pentru prima data, o scurta perioada de timp, in aceasta zodie. Voi reveni acum pe larg si voi incepe cu Uranus care in 13 martie va intra definitiv in zodia Berbecului. Am amintit de Jupiter deoarece pe 23 ianuarie si el intra definitiv de data aceasta in zodia Berbecului unde va sta pana in 5 iunie. Jupiter indica aici faptul ca nevoile personale sunt mai importante si cresterea voastra personala depinde de recunoasterea propriilor calitati. Este un an de crestere (atentie si la dieta cu aceasta ocazie deoarece aspectul va poate face sa fiti mai indulgenti cu propriile voastre placeri ceea ce se poate resimti ulterior intr-o crestere a greutatii corporale), de dezvoltare, de afirmare. Va veti reanaliza scopurile si intentiile, va trebui sa va intelegeti nevoile si sa actionati in consecinta, sa credeti in voi si in puterile voastre pentru a putea de beneficia de oportunitati si de ce nu, sa va creati voi insiva oportunitati. Veti fi probabil mai afectati de schimbarile sociale decat celalate zodii si acest lucru se intampla pentru ca voi, Berbecii, sunteti initiatorii, de la voi asteapta intreaga lume un nou inceput, startul spre noi directii fie ele in afacerea personala, fie in familie sau in relatiile de prietenie iar in acest anu, veti avea puterea si capacitatea de a face acest lucru. Un alt aspect important il constituie prezenta lui Neptun in Pesti in perioada 5 aprilie – 5 august. Este un aspect unic pe parcursul unei vieti deoarece Neptun are un ciclu de aproximativ 140 de ani iar anul acesta va marca inceputurile pentru o influenta care se va simti o lunga perioada de timp. Pentru Berbeci acest lucru indica predispozitia de instrospectie, o preocupare fata de zona subconstientului insa nu fara riscul de confuzie. Multi isi vor descoperi talente pe care nici macar nu le banuiau, vor da dovada de mai multa compasiune si intelegere insa riscul pe care il aduce aceasta pozitionare este de a genera anxietati si confuzie din cauza unor discrepante intre ceea ce simt la nivel intuitiv si ceea ce aud de la altii. Va veti pune problema « cine are dreptate », « care este adevarul » si nu de putine ori nu veti mai stii ce sa credeti. Va trebui sa invatati sa aveti incredere in propriile instincte si sa fiti mai receptivi fata de ceea ce nu este spus. Timpul va va oferi raspunsurile pe care le cautati. Un alt aspect indus de neptun in corelatie cu Saturn din Balanta (cooperare mai dificila cu ceialalti, senzatia de a fi lasat balta de altii) si Uranus din Berbec (nevoia de libertate, de a evada din rutina) va fi o tendinta de a fugi de responsabilitati sau de a va refugia in fantezie. Acest lucru ar trebui evitat deoarece Pluto din Capricorn va taxa puternic astfel de acte. Din 3 aprilie pana in 11 mai, Marte traverseaza semnul Berbecului aducand un aport de energie, de vitalitate si crescand spiritul de competitie si ambitia. Trebuie insa sa fiti precauti deoarece intre 31 martie si 12 aprilie Mercur este retrograd in Berbec, ceea ce poate duce la gafe, comportamente saua titudini eronate si nu in ultimul rand la obstacole sau inatrzieri care sa va impiedice sa obtineti rezultatele dorite. Spre sfarsitul perioadei puteti gasi solutii la probleme si nu va mai fi nevoie sa priviti spre trecut. Luna Neagra in Berbec ( 24 martie – 17 decembrie) nu face decat sa completeze in acelasi ton imaginea anterioara. Această poziţie confera implicare si initiativa  in telurile liberale si moral drepte. Va veti dori autonomie, în special în rolurile de conducere şi cand vi se ofera o astfel de poziţie, o veti accepta fără să va gânditi  prea mult. Vor exista situaţii în care va veti trezi într-un astfel de rol de conducere, fără un acord in prealabil. Relaţiile, parteneriatele şi preocupările publice vor fi reglate cu energie si temperament. Va veti simti uneori impartiti intre agitaţie pe de o parte, armonie şi echilibru pe de alta parte si va veti intreba ce anume va va ajuta : spiritul de luptător sau capacităţile diplomatice ? Raspunsul este ambele. Mai multe detalii despre influentele Lunii Negre in Berbec veti gasi aici. Si nu in ultimul rand, sa vorbim despre Nodul de Nord care in 17 februarie va intra in Sagetator si care pe tot parcursul anului va face sa fiti mult mai implicati in curentele sociale. Nodul de Sud indica lucrurile cu care va simtiti mai confortabil, lumea din jurul vostru, imediata apropiere insa chemarea casei a 9-a, a Sagetatorului este de a va extinde dincolo de aceste limite, de a vedea lucrurile intr-o maniera cu totul noua, de a va aventura si de gasi intelesuri mai ample pentru lucrurile si evenimentele din viata voastra, sa va eliberati de anxietate si stres, de dubii si de ezitari, de a va asculta vocea interioara.
Aceste aspecte sunt potentate de eclipesele acestui an, dintre care 4  vor avea loc pe axa Sagetator – Gemeni sugerand o serie de evenimente destul de importante legate de relatia cu strainatatea, invatamantul superior, aspecte legale, calatorii, acte si nu in ultimul rand, modul in care priviti lumea in ansamblul ei. Ele insa vor fi analizate la capitolele respective in continuare.