vineri, 4 martie 2011

Tendinte unghii – Ce ne recomanda specialistii pentru aceasta primavara?

In sezonul de primavara/vara 2011 se pune accentul pe manechiura. Manechinele celor mai importante case de moda ale lumii au ilustrat tendintele pentru acest sezon. Se poarta unhiile in tonuri pastelate calde sau reci, oja verde, manichiura moon si oja rosie. Iata ceteva nuante must-have pentru 2011!

Felul in care ne purtam unghiile ofera celorlalti o imagine de ansamblu asupra personalitatii noastre, motiv pentru care designerii ne propun numeroase modalitati prin care ne putem exprima.
Sezonul toamna/ iarna 2010-2011 ne ofera o imagine clara in materie de unghii. De la forma si lungime, pana la cromatica aflata in tendinte, specialistii ne-au furnizat numeroase modele de manichiura, cat se poate de diverse, care satisfac pana si cel mai critic gust si ne amintesc faptul ca unghiile sunt un accesoriu fashion.

Forma si lungimea perfecta pentru unghii

Se poarta unghiile cu o forma cat mai apropiata de cea naturala, usor rotunjite si nu foarte lungi. De aceea, putem renunta la dificilele proceduri de unghii false si sa valorificam naturaletea.
Cel mai bine este sa adopti o lungime de unghii care sa depaseasca cu putin varful degetului.

Culori pentru unghii in tendinte

In functie de forma si lungimea unghiilor, exista o serie de aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi culoarea pentru manichiura.
Daca preferi unghiile scurte, pune-le in valoare folosind culori puternice, inchise la culoare, iar daca esti adepta unghiilor lungi, este recomandata folosirea unui lac de unghii mai deschis.
In tendinte sunt atat tonurile reci de bleumarin, indigo, pruna, visiniu, maron, negru, gri, cat si cele calde de roz, piersica, bej, corai, rosu teracota, maron scortisoara. Rosu mat este culoarea vedeta a acestui sezon si se poate purta indiferent de ocazie. Desi ideea de unghii pictate cu diferite modele amuzante nu mai este in tendinta, adeptele jocurilor de culoare si desenelor imaginative pot sa isi puna imaginatia la contributie pentru un efect vizual inedit.
Pentru culorile reci se recomanda o textura stralucitoare, iar in functie de preferinte, poti opta pentru un plus de element glam folosind particule stralucitoare. De retinut este combinatia de efect negru alaturi de culori metalice precum auriu, argintiu sau aramiu.
Culorile calde de unghii nu se vor demoda niciodata, oferind aspectul natural si ingrijit al manichiurii. Preferabil ar fi sa alegi nuante mate de roz deschis sau alb si nuante satinate de bej sau cafe latte. Pe langa faptul ca aceste culori aduc un aer sofisticat, se potrivesc extrem de bine cu orice tenta a pielii.

Manichiura pe podiumurile de moda

Chanel propune pentru acest sezon nuante de gri cu tente de brun, roz pastelat si un greige, cu tente de oranj. Dior a optat pentru un gri metalizat, look-urile glam fiind din nou la mare cautare, si pentru o varianta mai soft de roz, potrivita pentru orice ocazie.


Givenchy a propus pentru acest sezon o nuanta de violet metalizat, deosebita pentru femeile indraznete, iar Rebecca Taylor si Luca Luca au optat pentru clasicul rosu. Gasim aceasta culoare puternica si de efect in nenumarate nuante, "adoptate" pe toate podiumurile marilor designeri.
Incearca rosul pentru a radia si emana sarm si senzualitate. Pentru un look de inspiratie retro, vintage sau burlesca, alege cu incredere nuantele de rosu burgund.
Manichiura luna este una din cele mai impresionante si inovatoare modele de unghii in 2010, avand o reala sansa de a se pastra in tendinte si in 2011. Desi aparuta relativ recent pe podiumuri, case de moda precum Ruffian, Thakoon sau Threeasfour au reinventat modelul. O vedem pretutindeni: traditionala manichiura french inversata, care accentueaza semiluna naturala de la baza unghiei intr-un mod foarte dramatic.
Nuantele variate din acest sezon satisfac preferintele fiecarei femei, fie ca opteaza pentru modele de unghii naturale sau dimpotriva, mai indraznete.


Ai o gama larga de culori din care poti alege, toate recomandate de marii designeri ai momentului. Asadar, bucura-te de un sezon plin de culoare si fantezie!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu