miercuri, 30 martie 2011

Studiu: Barbatii moderni prefera acum femeile puternice

Forta de atractie a unei femei a ajuns sa fie direct proportionala cu functia pe care o detine si cu puterea si autoritatea pe care le emana. Iar barbatii s-au "desteptat" si incep sa aleaga femeile puternice si cu succes in cariera.
Asta reiese dintr-un sondaj realizat in Marea Britanie, ale carui rezultate rastoarna perceptia potrivit careia puterea si forta de seductie merg mana-n mana doar in cazul barbatilor.

Astfel, portretul-robot al femeii dorite de peste 65% dintre britanici arata astfel: in jur de 30 de ani, independenta, eleganta, sexy, autoritara, cu functie de conducere, scrie Daily Mail, comentand pe marginea declinului casnicei cu sort de bucatarie si copii in brate.


O posibila interpretare a acestor rezultate readuce in prim-plan tema crizei economice: confruntati cu dificultati economice tot mai mari, barbatii incep sa preia tot mai mult din rolurile traditionale ale femeii si isi doresc sa aiba alaturi o persoana care sa aduca bani in casa.

Barbatii care se temeau, pe vremuri, de femeile puternice si cu succes in cariera s-au mai desteptat.Acum, o partenera care n-ar depinde de ei din punct de vedere financiar pare o optiune foarte tentanta, la toate acestea se adauga influenta mass-media, care ne «vand» cu succes, de ceva vreme, aceasta imagine, si amanuntul ca femeile care par sa detina cheia succesului sunt mai greu abordabile si atata instinctul de pradator din orice barbat", este de parere consilierul matrimonial Jo Barnett, citat de Daily Mail.

Din sondaj a mai reiesit ca „fetele rele" se bucura si ele de un mare succes in randul barbatilor. Mai ales daca temperamentul vulcanic e dublat de un fizic ca acela al actritelor Angelia Jolie sau Megan Fox. Cele doua conduc intr-un clasament al celor mai sexy „fete rele" intocmit de britanicii care au participat la sondaj.

Pe locurile urmatoare se situeaza Charlotte Church, Sienna Miller, Lily Allen, Christina Aguilera, Lindsey Lohan, Britney Spears, Paris Hilton si Nicole Richie.

Cum sa ai talie de viespe si articulatii mobile


Cel putin 15 minute, de doua-trei ori pe saptamana, reprezinta ritmul ideal pentru pastrarea unei bune mobilitati a articulatiilor si modelarea taliei.


Exercitiile cu bara olimpica, plus alte cateva la aparate asigura supletea si mobilitatea zonei lombare. Indiferent daca ai dureri de mijloc sau nu, aceste exercitii au ca efect mentinerea sanatatii coloanei vertebrale, incepand cu zona bazinului. In plus, se tonifiaza mai multe grupe musculare si se pastreaza in buna stare articulatiile.


Bara olimpica poate fi utilizata si de incepatori, pentru ca usureaza miscarile ample, confera stabilitate si obisnuieste corpul cu o tinuta corecta a coloanei.




Diferitele exercitii pe aparat antreneaza muschii lombari si ajuta la cresterea rapida a elasticitatii articulare. Dupa primele sedinte, miscarile pot fi diversificate cu ajutorul instructorului si sfertul de ora poate fi depasit treptat, pentru ca o sedinta sa ajunga in cateva luni la jumatate de ora.
Antrenoarea Maria Andon schiteaza cateva dintre exercitiile de baza.


1. In picioare, cu bara olimpica tinuta cu ambele maini, varfurile picioarelor stabilite pe un mic suport, trunchiul usor inclinat inainte;

2. Se fandeaza mult, pana cand se realizeaza un unghi aproape de 90 de grade, apoi se repeta de 2 pana la 5 ori;
3. Pe aparatul reglabil, in pozitie sezut, spatele drept, bratele lasate lejer in jos, lateral;
4. Talpile asezate in suporturile aparatului se departeaza prin presare laterala lenta, repetand de 3-4 ori, cu o mica pauza de un minut;
5. Pe bancheta aparatului ramat orizontal, talpile fixate pe suportul inferior, ambele brate pregatite pe cablul mobil;
6. Bratele trag cablul cu putere, dintr-o miscare, revin la pozitia initiala pe respiratie, apoi se repeta de 4-5 ori.

Glezne fine si picioare usoare prin sase exercitii




Musculatura delicata a gleznelor poate fi intretinuta foarte usor prin executarea unor exercitii destul de simple. Vei obtine o modelare rapida a muschilor si senzatia de picioare usoare.

Aceasta gimnastica simpla este eficienta si in cazul celor care nu fac prea multa miscare. Mai ales cine sta foarte mult pe scaun, in picioare, in pozitii fixe multe ore pe zi poate aborda aceste exercitii la sala, cu efecte maxime. Pentru rezultate sigure, ajutorul aparatelor si ganterelor din sala de fitness este indicat, astfel obtinandu-se un tonus bun si o forma frumoasa a picioarelor.
 

Urmand indicatiile instructorului, setul de exercitii nu ar trebui sa depaseasca, in timp, 20 de minute sau jumatate de ora. Este bine ca intre ele sa se faca mici pauze, iar repetarile sa se realizeze in mod gradat. La prima sedinta este obligatorie o incalzire ceva mai lunga. Aceasta poate fi executata prin simple intinderi, cinci-sase genuflexiuni, apoi se face o pauza de cinci minute si se incep exercitiile propriu-zise.

Iata cele sase exercitii, prezentate de antrenorul Alexandru Voicu.

1. Cu ganterele tinute lejer de-a lungul corpului, pozitia initiala este relaxata, in picioare.
2. Fandeaza pe rand cate un picior, pastrand ganterele la nivelul genunchiului mai ridicat, apoi schimbam.
3. Pe aparat, in pozitia sezut, cu picioarele puse sub pragul aparatului, bratele lasate usor langa corp.
4. Bratele raman ca la pozitia initiala 3, picioarele ridica pragul aparatului, cat de sus este suportabil; miscare repetata de 7-8 ori, apoi pauza un minut.
5. Pe aparatul rabatabil, se sta in picioare, cu unul dintre membre ridicat de suportul aparatului; bratele stau pe maner.
6. Piciorul prins se duce cu tot cu suportul in spate, prin intindere relaxata.

Truc: Nu uita de pauzele necesare, de un minut-doua! 

Sufrageria ta, in stilul Feng Shui

Feng Shui este o tehnica traditionala chineza de echilibrare a relatiilor dintre om si locul in care traieste, munceste si se odihneste.
Sufrageria ta, in stilul Feng Shui
Am mai vorbit si vom mai vorbi despre Feng Shui, pentru ca din ce in ce mai multa lume isi decoreaza sau redecoreaza casa tinând cont de aceste reguli. Ele se bazeaza pe indelungi meditatii si observatii ale chinezilor despre modul in care ne influenteaza spatiul si in care putem sa folosim energiile acestuia spre binele nostru.

Sufrageria in care locuieste familia trebuie „adaptata" nevoilor noastre de relaxare, interactiune umana si bunastare. Ce functioneaza pentru un cuplu tanar este posibil sa nu mearga la fel de bine si pentru un cuplu mai vârstnic sau pentru o familie cu copii mici. Iata cateva reguli generale, potrivite oricarei camere de zi.


Masa rotunda. Cercul si formele ronde sunt cele care se spune ca incurajeaza comunicarea si fac ca locul respectiv sa fie mai confortabil. Mesele patrate sau dreptunghiulare, spre diferenta, au colturi care sunt considerate daunatoare. Si daca ne-am lovit vreodata in coltul mesei stim cat de dureroase sunt aceste colturi. In general formele patratoase, colturoase, contondente, sunt de evitat in spatiile de relaxare.


Scaune cu spatar inalt. Iata o regula care poate parea ciudata la prima vedere. Dar nu este, daca ne gandim la jilturile si tronurile principilor din Evul Mediu, cu spatarele foarte inalte. In jurul meselor princiare toate scaunele sunt cu spatarul inalt. Iar daca ai stat vreodata pe un scaun cu spatarul pana la mijlocul spatelui, intelegi despre ce e vorba: devine deranjant si incomodeaza.

Cosul cu fructe. Bunicii nostri aveau in sufragerie pe perete un tablou cu un cos cu fructe foarte apetisante. Acest tablou este o reprezentare a Cornului Abundentei, cornul mitologic care poate oferi posesorului orice si-ar dori. Bolul sau cosul de fructe de pe masa inlocuiesc tabloul, simbolizând prosperitatea si rodnicia si atragandu-le.

Primavara aceasta se poarta stilul anilor 60-70


Creatorii de moda iti propun pentru acest sezon rochii si fuste usor conice, cu buzunare in partea de sus si care se ingusteaza in partea de jos. Lungimea agreata este pana la genunchi sau putin sub, un stil de rochie tipic perioadei anilor 60-70. In cazul rochiilor, este de preferat sa le alegi pe cele cu maneca scurta ori cu maneca trei sferturi, clasice.

Iar cum din garderoba niciunei doamne nu trebuie sa lipseasca o pereche de pantaloni eleganti, ideali de purtat la inceputul sezonului cald, invata sa-i alegi si sa-i asortezi in asa fel incat sa te avantajeze si sa te simti bine in ei.

Accesoriile de care nu te poti lipsi sunt gentile asortate tinutei. O geanta mare, de piele, tinuta pe mana este ideala ziua, in timp ce seara este recomandata o poseta cu breteluta lunga. De asemenea, o curea din piele va da bine in majoritatea combinatiilor. Anul acesta simte-te libera sa folosesti bijuterii in exces, masive, cu pietre indraznete.
 Primavara aceasta se poarta stilul anilor 60-70
Recomandare Felicia:

Lookul specific anilor '60-70 este reinventat de catre designeri in 2011. Rochiile si fustele sunt in prim-plan si nu ne referim la cele mulate si foarte scurte, ci la acelea in forma de clopot, care evidentiaza talia si iti avantajeaza silueta. In aceasta primavara poarta culori deschise, pastelate si imprimeuri florale sau in dungi.

sâmbătă, 26 martie 2011

Noile tendinte in machiajul primaverii

Noile tendinte in machiajul primaverii

Ca in fiecare sezon, exista mai multe tendinte in machiajul propus de stilisti. Pentru toate gusturile, pentru toate varstele si stilurile. In numarul acesta vorbim despre pasiunea pentru culoare inspirata de arta urbana, de graffiti, de prezentarile de moda care incearca sa reinvie pasiunea in oameni si sa combata letargia in care pare sa se gaseasca lumea.

Make-up artistii americani de la MAC Cosmetics spun canoutatea consta in declaratia curajoasa de independenta si originalitate pe care fiecare femeie ar trebui sa o faca. Experimenteaza texturi noi, aplica nuante neasteptate si adu "arta" inapoi in ceea ce numim "arta machiajului".

Trendul Pop Classics, lansat de ei, inseamna forme clasice, suprasaturate de culoare. Inseamna sa inversezi proportiile si, in loc sa incarci pleoapele de culoare, sa creezi un ochi foarte natural, iluminat cu farduri neutre si exploatat cu un mascara bun. Rezerva culorile intense pentru buzele perfect conturate: portocaliu inspirat de colorantii chimici, roz fluorescent, ciclam, rosu vibrant.

Secretul unui look perfect: baza de machiaj (fond de ten, corector, iluminator), pentru ca ai nevoie de un ten perfect pe care sa desenezi atat de frumos. 

Iata cateva sfaturi de cumparaturi:

- Fond de ten Ivatherm pentru piele sensibila; corecteaza imperfectunile generate de acnee, rozacee, cuperoza, cicatrici, eritem, 56 lei.

- Baza de machiaj transparenta Patricia Milton micsoreaza liniile fine si confera un aspect neted tenului, 60 lei (Help Net).

- Creion Bio Sante pentru pleoape culoare Pearl, www.life-care.com, 49,99 lei

- Fard de ochi satinat MAC Cosmetics, 75 lei

- Fard duo de ochi Tzarine de la Nars, auriu mat pentru pleoapa, gri argintiu pentru coltul extern, efect natural, 120 lei

- Ruj rezistent la transfer, in doua variante (mat si satinat)

- Make Up For Ever Professional, 67 lei

- Gloss concentrat Effet 3D Bourjois, 42 lei

- Ruj La Baule, Peggy Sage, 38,60 lei


Cum sa devii mai frumoasa in sapte pasi


1. Exfoliaza 

Exfolierea regulata a pielii te va ajuta sa indepartezi stratul exterior de piele moarta si uscata pentru a dezvalui noul strat de piele. Porii sunt curatati, pielea este curata si se reduce posibilitatea dezvoltarii acneei.

2. Hidrateaza 

Pielea uscata poate conduce la dezvoltarea ridurilor si, prin urmare, la imbatranirea prematura a pielii. Crema hidratanta previne uscarea pielii si ii imbunatateste textura, tonusul, si poate chiar sa acopere anumite imperfectiuni.

Alege o crema care sa se potriveasca tipului tau de ten. De exemplu, daca suferi de piele uscata, alege o crema cu ulei care sa ti-o hidrateze intens. De cealalta parte, daca ai pielea grasa, alege o formula fara ulei, bazata pe apa care sa nu-ti incarce porii.

3. Bea suficient de multa apa 

Trebuie sa bei 2 litri de apa in fiecare zi pentru a ajuta reglarea greutatii, a preveni febra musculara si a tine ridurile departe.

4. Renunta la fumat 

S-a spus de multe ori ca fumatul este motivul numarul unu al imbatranirii premature a pielii. Fumatorii pot suferi de piele ridata, par tern si fara viata si uneori, pot aparea si probleme de cadere a parului. Renunta la fumat pentru a scapa de toxinele daunatoare care iti intra in organism.

5. Fa exercitii fizice 

Exercitiile sunt vitale pentru un stil de viata mai frumos si mai sanatos. Combinate cu o dieta sensibila, exercitiile te vor ajuta sa slabesti si sa iti imbunatatesti aspectul fizic. Exercitiile s-au dovedit de asemenea a fi un remediu anti-imbatranire foarte bun, crescand nivelul energiei, flexibilitatea si reducand stresul.

6. Mananca fructe si legume 

Citricele sunt bogate in vitamina C, care este esentiala in orice regim de ingrijire a pielii, fiind necesara in productia de colagen care reducere liniile fine si ridurile. Reduce de asemenea acneea si imbunatateste textura pielii.

7. Demachiaza-te 

Daca porti machiaj in timpul zilei, trebuie sa il indepartezi inainte de a merge la culcare. Daca lasi machiajul pe fata peste noapte pielea ta nu va mai putea sa respire, creand iritatii si cosuri.