luni, 20 iunie 2011

Studiu: Creierul femeilor reactioneaza in doua moduri la orgasm


Cercetatorii de la Universitatea Rutgers din New Jersey au reusit sa identifice, folosind scanere cu rezonanta magnetica partile creierului activate in cazul femeilor care se masturbeaza.
In cadrul studiului efectuat de Universitatea Rutgers s-a observant o explozie de activitate in 30 de zone ale creierului voluntarelor fara parteneri. Printre zonele stimulate a fost cortexul prefrontal, acea parte a creierului care controleaza functii complexe precum imaginatia sau luarea de decizii.
Cel de-al doilea studiu, efectuat de Universitatea Groningen din Olanda, a avut drept subiecti femeile stimulate de un partener.
Cercetarea arata ca, in acest caz, cortexul prefrontal nu mai devine activ, iar voluntarele au descris senzatia simtita alaturi de partenerii lor ca o pierdere a controlului. Specialistii spun ca cele doua studii evidentiaza, astfel, diferenta dintre o femeie care incearca o stimulare sexuala la nivel mental (cauzand activarea acelei parti a creierului implicate in procesele cognitive) si o femeie care este stimulata de un partener.
Vestea buna, in opinia cercetatorilor, este ca rezultatele obtinute pot ajuta femeile care ating foarte greu orgasmul sau nu reusesc sa aiba orgasm, dar si cuplurile in avea partide de sex reusite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu