joi, 26 mai 2011

Cat de importanta este o imbratisare

Cat de des iti iei partenerul in brate? Dar el pe tine? Nu-ti amintesti cand a fost ultima oara sau va imbratisati zilnic?
O imbratisare este un act de afectiune care sta la baza unei relatii frumoase si sanatoase.
Pe termen lung, cuplurile in special, uita cat de mult inseamna o imbratisare.

De ce este importanta o imbratisare?

Acest mic gest de afectiune transmite prin limbajul trupului mai mult decat vorbele pot spune. Nu trebuie sa uitam multe lucruri sunt spuse prin limbajul trupului.
Pentru un cuplu, imbratisarile ajuta la umplerea golurilor care se produc cu fiecare cearta sau timp petrecut la distanta.

Hormonul imbratisarii

Cand imbratisezi pe cineva cu dragoste in corp se secreta hormonul iubirii - oxitocina. Acest hormon te face sa te simti iubita si protejata de catre partener.
Doctorii psihologi spun ca imbratisarile sunt incredibil de importante intr-o relatie. Te ajuta sa te conectezi pe plan emotional cu partenerul mai ales cand treci prin zile pline de stres.

Cat de des ar trebui sa o faci

Nu este cazul sa exagerezi cu imbratisarile. Insa daca partenerul tau a avut o zi grea la birou, poti opri conversatia voastra si-i poti oferi o imbratisare stransa.
Iar daca iti place sa-l surprinzi, poti sari in bratele lui cand se asteapta mai putin.
Ai sa fii surprinsa cat de mult ajuta o simpla si nevinovata imbratisare.

Cand e bine sa renunti?

Viata de cuplu implinita, prietenii dragi, o relatie satisfacatoare cu cei de langa tine sunt micile bucurii ale vietii de zi cu zi care-si pun amprenta asupra starii de bine. Nemultumirile, pe de alta parte…au efectul opus. Nu doar ca te fac nefericita, dar chiar te pot imbolnavi. Invata, asadar sa iei masuri din vreme cand lucrurile nu sunt deloc pe placul tau !

De la capat

Simti ca lucrurile nu mai functioneaza, iti doresti sa lasi totul in urma, dar iti lipseste curajul sa pui punctul pe i si sa iei o decizie? Recunoaste semnele ca a venit clipa sa-ti iei inima in dinti si sa te desprinzi de trecut.

Renunta la relatia de cuplu

Pana nu demult, intre voi doi toate erau bune si frumoase. Va intelegeati din priviri, ba chiar si certurile, urmate de impacari pasionale, aveau farmecul lor. Acum, indiferenta a luat locul iubirii si nici macar de prietenie nu poate sa mai fie vorba.
Spune-i adio daca :
  • nu mai simti nimic pentru el, nu-ti face placere prezenta lui si, de multe ori, ai prefera sa dispara pur si simplu din preajma ta - viata e prea scurta ca sa ramaneti impreuna doar din comoditate sau pentru ca nu ai curajul sa-i spui adevarul gol-golut;
  • te neglijeaza - petrece putin timp cu tine, intotdeauna prietenii lui sau treburile de la serviciu au prioritate, il simti tot mai absent cand sunteti impreuna, iar rugamintile tale il lasa rece? E putin probabil ca lucrurile sa se schimbe, iar tu, ca orice femeie, meriti un barbat care sa-ti ofere atentia si dragostea de care ai nevoie.
  • este dependent de alcool, droguri, te insala ori de cate ori prinde ocazia sau este agresiv - oricat ar fi de convingator cand promite ca ar fi ultima data cand greseste si chiar daca spune ca mai vrea o sansa…nu te lasa convinsa nici de el, nici de altii. Peste unele lucruri chiar nu merita sa treci.

Renunta la dependenta de parinti

Esti deja femeie in toata firea, cu sot si copii, dar nu iei nicio decizie fara sa-i ceri acordul mamei? E important sa constientizezi in ce mod te influenteaza relatia pe care o ai cu parintii. S-ar putea sa-ti dai seama ca, in loc sa te sustina si sa te incurajeze, lucrurile stau de multe ori chiar invers. Nu ezita sa porti o discutie serioasa cu mama daca te face mereu sa te simti vinovata - ba pentru sotul pe care ti l-ai ales, ba pentru felul cum iti educi copilul, ba pentru ca simte nevoia sa-i oferi mai multa atentie.

Ce vor barbatii ca femeile sa stie despre sex

Freud spune ca sexualitatea femeilor este asemenea unui continent intunecat. Daca este adevarat atunci cea a barbatilor poate fi numita, planeta intunecata.
Cand vine vorba de sex nici barbatii nu sunt atat de simpli pe cat s-ar crede.

Vor sa fie laudati

Le place la nebunie sa le spui cat de buni sunt in pat sau cat de mult iti place ca au adus ceva nou in viata voastra sexuala. Spune-i constant ca miroase bine, ca-ti place faptul ca se barbiereste pentru a nu te irita pe tine sau orice alta calitate are si este strans legata de viata voastra sexuala.

Intimitatea ii sperie

Insa nu in felul in care tu crezi. Studiile arata ca barbatii se ataseaza mult mai repede decat femeile si in prima parte a vietii lor isi arata sentimentele mai des decat fetele. Insa, cand ajung la maturitate sau in perioada liceulului, se simt presati de anturaj si adopta atitudini mult mai dure. De cele mai multe ori le este frica de momentele de intimitate deoarece nu vor sa arate cat de vulnerabili pot fi. Trebuie sa-l convingi ca poate avea incredere in tine si ca ceea ce faceti impreuna ramane intre voi.

Le place sa faca sex si atat

Nu conteaza cand, cum, in ce pozitie, le place sa faca sex fara nicio alta discutie. Iar atunci cand il refuzi se simte lovit puternic in orgoliu si este posibil sa faca mult tam tam pe acest subiect.

Au mai multe zone erogene decat crezi

Da, penisul este intotdeauna in centrul atentiei, insa barbatii se plang ca femeile au impresia uneori ca doar el trebuie sa primeasca atentie. Au mult mai multe zone erogene: gatul, spatele, coapsele, urechile..etc.

Au fantezii sexuale

Toata lumea are, insa de multe ori barbatii se plang ca nu le pot impartasi cu sotiile lor deoarece acestea nu le vor intelege cum trebuie. In acelasi timp, acestia isi doresc foarte mult ca partenerele lor sa impartaseasca cu ei orice le trece prin cap si are legatura cu sexul.

joi, 12 mai 2011

Celulita - scapa de ea prin masaj!

Celulita - scapa de ea prin masaj!Celulita este un dusman de temut al frumusetii corpului si chiar un motiv de stres pentru foarte multe femei.Aceasta se traduce prin grasimea inestetica acumulata sub piele, dar si printr-un exces de fluide din tesuturi, ce duce intr-un final la denivelari ale epidermei.

Din pacate, daca nu se iau masuri din timp, corpul se deformeaza in mod ireversibil.

Cand apare celulita?

In 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% - in timpul consumul de anticonceptionale, 20% - in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza. Astfel, se poate afirma ca celulita apare frecvent in perioada „exploziilor hormonale".

Masaj anticelulitic cu miere

Aceasta metoda de masaj se bazeaza pe interactiunea pielii cu substantele active biologic care se gasesc in miere, incluzand insa aici si mecanismele standard de actiune a altor tipuri de masaj.

Gratie substantelor active continute de miere absorbite prin masaj, toxinele sunt eliminate mult mai usor din organism. Un asemenea masaj se efectueaza pentru cresterea circulatiei limfei si pentru curatarea pielii. Astfel, dupa efectuarea a cel putin 4 sedinte de masaj pielea devine mai elastica si mai neteda, vizibil mai frumoasa.

Pentru masaj aveti nevoie de miere de flori sau de tei naturala, fara adaosuri si nezaharisita. Ca supliment, in miere puteti adauga uleiuri aromatice: de lamaie, portocala, mandarina, grepfrut, ienupar, eucalipt, levantica.

Regimul alimentar, foarte important

Cand vine vorba de celulita, atentia trebuie indreptata neaparat si asupra alimentatiei. In acest sens, zilnic ar trebui sa includeti in meniu fructe si legume. Optati cu incredere pentru: salata verde, telina, castravete, rosie, varza alba etc, dar si pentru fructe: cirese, visine, zmeura, mere etc. Tot in regimul alimentar trebuie sa fie incluse si ceaiurile din plante medicinale (coada soricelului si anghinarea).

Retineti ca este foarte important sa renuntati la mancarurile prajite, la grasimi, dulciuri si la alimentele foarte calorice.

sâmbătă, 7 mai 2011

Trei aspecte importante intr-o relatie de iubire

Relatiile de iubire sunt complicate, cer multa atentie si nu de putine ori se sfarsesc prost, lasandu-i pe cei doi fosti parteneri cu inimile frante si cu ceva mai mult pesimism in ceea ce priveste gasirea fericirii. Cu toate acestea, chiar si cei mai patiti se aventureaza intr-o noua relatie atunci cand inima le este pusa din nou pe jar.
 
Sunt lucruri dupa care cei mai multi dintre noi tanjim la un moment dat in viata, pentru ca o relatie frumoasa de cuplu ne poate oferi un anumit echilibru, care ne ajuta mai apoi si in alte planuri.

1. Stabilitatea

Chiar daca schimbam orasul, tara, locul de munca, descoperim noi pasiuni si abandonam altele, avem nevoie si ca anumite lucruri sa ramana daca nu neschimbate, macar cat de cat stabile in viata noastra.

A avea alaturi o persoana draga pe care sa ne putem baza cand avem probleme, cu care sa impartim micile bucurii ale vietii si impreuna cu care sa ne dorim sa intemeiem o familie sunt lucruri importante pe care atunci cand le obtinem, ne ofera acel confort psihic de care avem nevoie.

Stim ca dupa o zi grea de munca, un esec sau o schimbare careia cu greu ii facem fata, cineva ne asteapta acasa si va fi acolo alaturi de noi.

2. Sprijinul moral

Intr-o casnicie sotii ajung sa se cunosca foarte bine reciproc, ceea ce ii face in timp si sa isi dea seama cum sa se ajute mai bine unul pe celalalt.

Ei isi stiu punctele slabe, isi inteleg zambetele incurcate sau perioadele de tacere si se cunosc unul pe celalalt dintr-o privire. De aceea nici nu este de mirare ca isi ridica moralul unul altuia si stiu ce incurajari sa isi ofere atunci cand au nevoie.

3. Optimism si incredere

Viata pare cu siguranta mai frumoasa atunci cand ne merge bine. Chiar daca avem probleme pe alte planuri, o familie implinita poate fi un refugiu in care sa simtim ca totul este ok in lumea noastra, in care totul este dominat de armonie.

Oamenii care au relatii frumoase, bazate pe respect si intelegere, au si un mod mai optimist de a privi viata in general, de a depasi neplacerile si a privi mai increzatori catre viitor

Despre libertatea de care ai nevoie intr-o relatie de cuplu

Despre libertatea de care ai nevoie intr-o relatie de cuplu
A fi intr-o relatie de iubire inseamna sa petreci destul de mult timp cu jumatatea ta, insa este la fel de bine sa ai si propriul tau spatiu. Este normal sa iti doresti putin timp liber doar pentru tine si chiar poate fi benefic pentru relatie.
 
Prea mult confort si apropiere duc de cele mai multe ori la rutina, de aceea a avea fiecare spatiul sau separat poate ajuta pe termen lung relatia.

O seara pe saptamana

Daca sunteti impreuna zi si noapte si acest lucru a inceput sa te oboseasca, ia in considerare ideea de a petrece o seara cu prietenele, fara partenerul de viata, pleaca un weekend sa vizitezi pe cineva drag sau alte lucruri pe care nu apuci sa le faci pentru ca sunteti mereu de nedespartit.

Gaseste-ti interese separate

A avea hobby-uri si interese similare este grozav, insa acest lucru lasa foarte putin timp pentru spatiul personal. In loc sa faci totul in prezenta jumatatii tale, gaseste si lucruri pe care poti sa le faci singura. Inscrie-te intr-un club de carte, apuca-te de un sport nou sau mergi la fitness cu prietenele.

Restabileste legatura cu amicii

Relatiile de iubire le pun de multe ori pe plan secund pe cele de prietenie. Insa, daca intr-adevar nu te mai vezi cu amicii pentru ca iti petreci fiecare minut din zi cu jumatatea ta, iti vei da seama la un moment dat ca te-ai cam instrainat de niste oameni importanti in viata ta. Gaseste-ti mereu timp de cei dragi, iar in timp vei intelege de ce acest lucru le este necesar atat lor, cat si tie.

Femeile sunt din ce in ce mai puternice si mai infidele

Femeile sunt din ce in ce mai puternice si mai infideleDoamnele cu posturi de conducere sunt mai inclinate spre adulter decat domnii cu slujbe neimportante: cu cat ocupa posturi mai importante, la serviciu, cu atat sunt mai predispuse la inselat.
Cel putin asta sustin despre femeicercetatorii de la Universitatea Tilburg (Olanda), care au ajuns la concluzia ca adulterul nu are legatura cu sexul unei persoane, ci cu puterea pe care o detine, stergand astfel „acuzatiile" populare care planau asupra barbatilor la acest capitol.

Femeile care tin fraiele puterii insala mai mult, comparativ cu barbatii care nu detin posturi de conducere, arata studiul. „Cum din ce in ce mai multe femei sunt in posturi de conducere si sunt considerate egale barbatilor, si ipotezele familiare despre comportamentul acestora se poate schimba. Acest lucru poate duce la comportamente negative in randul femeilor, comportamente ce de obicei sunt asociate cu barbatii", a explicat coordonatorul studiului, psihologul Joris Lammers.

El a mai precizat ca studiile de pana acum care demonstrau ca barbatii ar fi mai inclinati catre infidelitateau fost gresite, deoarece nu au luat in calcul si pozitia sociala a celor implicati, ci doar sexul lor. Si cum majoritatea posturilor de conducere sunt ocupate de barbati, de aici si ideea ca acestia ar fi mai necredinciosi din fire.

Dupa ce au analizat marturiile a 1.561 de persoane aflate pe trepte diferite in ierarhia profesionala, cercetatorii olandezi sustin ca au reusit sa demonstreze ca acelea care ocupa posturi importante insala si sunt tentate mai des sa insele decat cele aflate mai jos in ierarhia profesionala.

Cand subiectii au fost intrebati despre aventurile din trecut si dorinta de a insela, s-a putut constata ca in cazul celor increzatori in pozitia si statutul lor profesional, indiferent daca erau barbati sau femei, adulterul avea cote mult mai ridicate decat in cazul celor care nu aveau slujbe importante.

Ce obiceiuri au cuplurile fericite

Nu exista o reteta a fericirii ce poate fi aplicata tuturor cuplurilor. Fiecare are un mod propriu de a-si gestiona propria relatie, insa exista cateva lucruri care sunt comune acelor persoane care sunt fericite in relatia de iubire.
1. O buna comunicare

Relatiile bune infloresc datorita abilitatii si dorintei celor doi de a comunica. Daca ceva negativ va afecteaza parteneriatul este foarte important sa discutati aceste lucruri, pentru ca daca lasati lucrurile nerezolvate prea mult timp, cu atat va fi mai greu sa le reluati mai tarziu si sa le lamuriti. Trebuie sa puteti discuta despre orice, indiferent cat de neplacut ar fi pentru ca este singura modalitate de a imbunatati ceva. Sfaturi pentru o buna comunicare:

- Nu presupune ca stii ce simte si gandeste partenerul. Daca nu esti sigur, mai bine intreaba;

- Foloseste orice metoda de a comunica, desi locuiti impreuna. Daca iti este dor de el/ea, trimite-i un mesaj, un mail, lasa-i un semn pe twitter sau facebook;

- Fa-ti timp pentru a vorbi. Chiar daca este vorba de numai cateva minute la sfarsitul unei zile pline, fa un efort de a nu te instala direct in fata televizorului ci de a va impartasi unul altuia ce ati facut peste zi;

- Fa in asa fel incat sa aveti un mediu propice pentru conversatii: iesiti in weekend la o cafea sau seara la o inghetata, o plimbare in parc, un loc linistit unde sa fiti doar voi doi si sa vorbiti in voie.

Interese comune

Nu trebuie sa iti placa orice ii place si partenerului, insa cuplurile fericite au cateva interese comune, hobby-uri si activitati. Fie ca este vorba de calatorii, tenis, sah sau inot, a avea ceva care sa va placa amandorura este o modalitate de a va imbunatati relatia de cuplu.

Intimitate

Cuplurile fericite se bucura in general de sex de calitate, dar nu se dau in laturi nici de la alte forme de intimitate. Se tin de mana, se imbratiseaza, se saruta si isi ofera unul altuia cate un masaj seara. Nu toate formele de afectiune trebuie sa duca la sex si trebuie gasite mai multe modalitati afective de a arata partenerului ca il iubesti.

Partea plina a paharului

Un alt obicei al cuplurilor fericite este acela de a se axa pe lucrurile pozitive. Trebuie sa fii sincer in legatura cu ce te deranjeaza, dar daca vreti sa mergeti inainte ca un cuplu unit, trebuie sa va axati pe ce va place unul la celalalt si nu pe ce va deranjeaza.

Femeile ar accepta o viata mai scurta in schimbul unui trup perfect

Potrivit unui recent studiu al cercetatorilor britanici, circa 33,3% dintre femei ar fi dispuse sa renunte la cel putin un an de viata pentru a dobandi un trup perfect.
 
"Fixatia" kilogramelor in plus
Femeile ar accepta o viata mai scurta in schimbul unui trup perfect
Potrivit lucrarii mentionate, 16% dintre tinerele chestionate si-au manifestat disponibilitatea de a „negocia" renuntarea la un an de viata in schimbul dobandirii unui trup cu forme perfecte. Mai mult, 10% dintre respondente s-au aratat dispuse sa „negocieze" renuntarea la doi pana la cinci ani de viata, iar 2% ar fi accepat o scurtare a vietii cu 10 ani sau chiar mai mult pentru atingerea acelorasi „performante". Recordul pare sa fie detinut de un mic grup de respondente care au declarat ca ar accepta o viata mai scurta cu 21 de ani sau chiar mai mult pentru o silueta impecabila.

Deoarece studiul amintit s-a desfasurat pe un esantion relativ mic de femei, rezultatele nu pot fi generalizate pentru toate categoriile de varsta. Teoriile stiintifice par a avea in comun ideea respingerii unui corp supraponderal, mai ales de reprezentantele „sexului frumos". Stigmatizarea persoanelor supraponderale pare un fenomen de dimensiuni planetare. Un aspect demn de luat in seama il reprezinta obsesia pentru „kilogramele in plus" instalata in randul adolscentelor sau chiar a prescolarelor. Circa 320 de femei a caror medie de varsta este 25 de ani au fost chestionate de specialisti in campusurile unor universitati britanice. Concluzia desprinsa a fost ca intentia de avea un corp perfect se manifesta in randul femeilor ce apartin mai multor categorii de varsta, nu doar in cazul adolescentelor, cum se presupunea pana in prezent.

Nemultumire

Majoritatea femeilor chestionate si-au exprimat nemultumirea fata de aspectul lor fizic. Paradoxal, desi 78% dintre ele aveau o greutate normala sau chiar mai mica decat aceasta, 79% dintre respondente au declarat ca doreau sa slabeasca. Numai 3% au marturisit ca isi doreau sa se ingrase. Gandirea negativa provocata de aspectul fizic are un caracter aproape universal. 93% dintre femeile chestionate in decurs de o saptamana au marturisit ca erau „bantuite" de ganduri ne¬gre legate de aspectul lor fizic. Circa 33% dintre ele au declarat ca gandirea negativista le cuprindea de mai multe ori in decursul unei zile. Aproape 50% dintre femeile chestionate au declarat ca atitudinea negativa fata de aspectul lor fizic nu se datora doar propriilor opinii. 46% au fost ridiculizate sau ironizate de unii interlocutori datorita greutatii corporale excesive.

Sacrificii

Un aspect interesant il constituie faptul ca 39% dintre femeile chestionate in cadrul studiului au declarat ca ar fi apelat la chirurgia estetica daca situatia materiala le-ar fi permis acest lucru. Mai mult, 75% dintre acestea au marturisit ca ar fi fost capabile sa suporte mai multe interventii daca acestea s-ar fi soldat cu rezultatul dorit.

Potrivit rezultatelor studiului, numeroase femei s-au aratat dispuse sa faca si altfel de sacrificii pentru a obtine un corp perfect. Circa 13% dintre ele au declarat ca ar fi renuntat la circa 5.000 de lire sterline (6.250 de euro) din salariul lor anual pentru a avea un corp perfect. 8% au marturisit ca ar renunta la o avansare, iar 6%, la obtinerea unei diplome „master" in vederea obtinerii „corpului pefect". 9% s-au aratat dispuse sa renunte la timpul petrecut cu prietenii sau cu partenerul de viata, iar 7%, la momentele alaturi de familie. Circa 7% dintre respondente s-au aratat dispuse sa renunte la propria sanatate doar din dorinta de a avea greutatea optima pentru un trup perfect.

marți, 3 mai 2011

Animalutele de companie potrivite pentru copilul tau

Animalutele de companie potrivite pentru copilul tau
Specialistii spun ca fiecare copil ar trebui sa aiba un animalut, fiindca nu sunt doar prieteni extraordinari, ci ii si invata cate ceva despre grija si responsabilitate. In functie de varsta, parintii trebuie sa decida responsabilitatile pe care si le poate asuma copilul fata de noul membru al familiei si sa aleaga companionul cel mai potrivit.

Pisicile

Din categoria animalelor care necesita mai multa ingrijire, pisicile se numara printre preferatele copiilor. Chiar daca uneori par egoiste, de cele mai multe ori sunt sociabile si isi exprima afectiunea intr-un mod extrem de ostentativ. In plus, sunt jucause, iar micutul va fi extrem de fericit sa aiba in ingrijire o pisica.

Cainii

Poate fi cel mai bun prieten al copilului tau, insa trebuie sa fii sigur ca este pregatit sa-si asume responsabilitatea de a contribui la ingrijirea lui.
Iata cateva dintre rasele care se comporta cel mai bine in preajma celor mici: Labrador, Boxerul mastiff, Husky sau Bulldogii, Boston Terierrii, Bichon Frise, Canisii, Golden Retriever.

Hamsterii

Multi oameni sunt reticenti, dar sunt animale de companie foarte potrivite pentru copii. Pe langa faptul ca sunt foarte inteligenti, sunt prietenosi, usor de ingrijit, iar copiii se pot juca impreuna cu ei. Trebuie doar sa fiti atenti sa nu lasati animalutul singur si liber prin casa, pentru ca va roade mobilierul.

Perusii

Daca micutul tau vrea o pasare drept animal de companie, ar fi bine sa optezi pentru perus pentru ca este sociabil, si cu putina perseverenta poate fi invatat chiar sa pronunte cateva cuvinte. Singurul lucru care necesita putin mai mult timp este acela ca trebuie pastrata cusca in permanenta curata.

Pestii

Pestii, in special guppy, sunt foarte potriviti pentru copii. Pe langa faptul ca sunt frumosi, sunt rezistenti si usor de ingrijit. De asemenea, se inmultesc usor si rapid, asa ca micutul vostru se va bucura in scurt timp de un acvariu plin.

Lumanarile desertului - florile care confera eleganta gradinii tale

Lumanarile desertului - florile care confera eleganta gradinii tale
Inalta si cu un aspect maiestuos al florii, Eremurus stenophyllus este o planta de primavara care poate da gradinii, rigolei sau stratului de flori un aspect inedit.
 
Caracteristica acestei plante este inflorescenta care aduce putin cu coada unei vulpi (denumirea plantei in engleza este foxtail lily) sau a unei lumanari, numai ca este colorata in galben.

Odata cu maturizarea, culoarea florii devine portocalie. Inflorescenta tubulara este de fapt formata din nenumarate floricele in forma de stea, cu staminele vizibile, de culoare galbena, care se deschid treptat in varful unei tulpini inalte de pana la un metru si jumatate.

Se poate folosi si ca planta taiata, floarea rezistand pana la o saptamana daca este recoltata cand sunt deschise jumatate din flori.

Cum se ingrijeste

Eremurus stenophyllus nu este o planta pretentioasa, dar ridica unele probleme in ceea ce priveste modalitatile de propagare. Astfel, are nevoie de foarte mult soare si de lumina, asa ca trebuie plantata in zonele in care soarele bate cateva ore pe zi. Solul trebuie sa fie foarte bogat si bine drenat. Se recomanda fertilizare cu ingrasamant natural de vaca primavara, inainte de startul perioadei vegetative.

Are nevoie de apa regulat, dar nu se va lasa apa sa balteasca in jurul radacinilor pentru ca acestea sunt foarte sensibile. Suporta foarte bine seceta si uscaciunea aerului in jurul tulpinii si a florii.

Dupa ce au trecut florile, planta intra in repaus si nu mai trebuie udata. Dupa ce frunzele s-au ingalbenit, planta se reteaza de la baza tulpinii, iar radacina va ramane in sol pana in primavara urmatoare.

Cum se inmulteste

Inmultirea prin seminte este destul de greoaie si de durata, germinarea acestora durand pana la 12 luni.

Mult mai simpla este inmultirea prin plantarea direct a radacinilor in pamant gras de grasina primavara devreme, dupa ce a trecut perioada de inghet. Atentie marita insa la cum manevrezi radacina (care are forma unei caracatite), pentru ca este foarte sensibila si bratele se pot rupe usor.

Precautii si alte informatii

Cel mai mare dusman al Eremurus stenophyllus este melcul, care gaseste frunzele si florile acesteia deosebit de gustoase. De asemenea, iarna este bine ca in jurul radacinii sa punem niste mulch si un amestec de mranita, balegar de vita si paie sau compost de frunze, care sa asigure caldura solului. Acestea se indeparteaza primavara si solul se afaneaza, pentru un bun drenaj.

Cum sa te faci frumoasa prin meditatie si relaxare tibetana

Cum sa te faci frumoasa prin meditatie si relaxare tibetanaRitmul alert de viata ne-a acaparat pe toti si ne confruntam din ce in ce mai des cu probleme cauzate de stres si oboseala. De obicei, in functie de posibilitati ne refugiem in saloane si centre de relaxare. Acolo am invatat ca 60 de minute de atentie si ingrijire te pot transforma in alt om. Ei bine, aceiasi experti spun ca la fel de usor te poti relaxa si la tine acasa. Cum? Cu ajutorul unor lumanari si betisoare parfumate si al unui set de meditatie tibetana. Astfel de seturi de meditatie pot fi achizitionate din magazinele de profil sau online.
Relaxare si frumusete cu masaj sonor

Sesiunea de terapie presupune crearea unei stari de meditatie, folosirea seturilor de aromaterapie, aplicarea uleiurilor potrivite si masarea incheieturilor. Cele mai indicate sunt obiectele de practica tibetana cum este bolul din sapte metale aliate. Sunetele armonice create la atingerea bolului purifica si curata spatiile de energie negativa. Rezultatul consta intr-o adevarata simfonie pentru trup si suflet. In acordurile regeneratoare ale sunetelor, porii pielii se deschid permitând produselor cosmetice sau uleiurilor de masaj sa patrunda mai usor si sa actioneze mult mai bine

Beneficii

Eliminarea tensiunilor din zona cefei si a toxinelor
Diminuarea crampelor abdominale si a migrenelor
Ameliorarea digestiei si calmarea disfunctiilor nervoase
Intarirea sistemul imunitar
Eliminarea insomniilor, a depresiilor si anxietatii
Ofera o stare de bine si creste vitalitatea

Sfatul specialistului (Cristina Bogdan, medic naturopat)

"Ni se recomanda sa mergem la centre de infrumusetare pentru relaxare la sfarsit de saptamana, dar putini sunt cei care reusesc sa-si gaseasca timp pentru asta. Alege ziua de duminica pentru a-ti transforma propriul dormitor intr-un salon de relaxare. Inchide televizorul, trage draperiile, aprinde lumanarile si betigasele parfumate, pregateste seturile de meditatie si dedica-ti o dupa-amiaza de liniste."

Afla totul despre rochia de mireasa a lui Kate Middleton!

Afla totul despre rochia de mireasa a lui Kate Middleton!
Kate Middleton a ridicat un adevarat perete de mister in jurul rochiei de mireasa pe care o va purta astazi. Viitoarea printesa a inchiriat ieri seara un intreg hotel pentru a putea strecura rochia de mireasa departe de orice privire indiscreta.

Cate ceva tot a scapat totusi. Ieri seara, in hotelul Goring a fost surprinsa Sarah Burton facandu-si aparitia, Sarah reprezentand casa de moda a lui Alexander McQueen, ceea ce confirma faptul ca avem de-a face cu o creatie semnata de brandul regretatului designer.

Catalin Botezatu este convins ca va fi vorba despre o rochie fluida, simpla, transmitand o impresie de naturalete si feminitate.

De ce se poarta din nou sacoul

De ce se poarta din nou sacoulPoti purta un sacou bleu pal la jeans, deasupra unei bluze ciocolatii, pentru a lumina si incalzi cromatic tinuta. Pantofii cu toc inalt si geanta cu imprimeuri florale vesele vor completa ansamblul. De asemenea, un sacou bleumarin asortat la o rochie scurta galben pai iti va conferi prestanta si va construi un contrast placut. Alege pentru aceasta tinuta pantofi din piele intoarsa si o geanta de dimesiuni mari, in aceeasi culoare.

O rochie bleumarin croita pe corp poate fi purtata cu un sacou crem, scurt, cambrat, cu manecile fin incretite la umeri. Liniile rotunjite si reverul ingust dau un aer extrem de feminin acestei tinute. O geanta cu linii simple si pantofi peep-toe bej pot completa fericit tinuta.

Ce alegi pentru situatii speciale

Pentru ocazii deosebite alege un sacou negru, taiat in talie, pe care sa-l asortezi cu pantofi eleganti si geanta in aceeasi culoare. Rigoarea sa va contrasta placut cu farmecul jucaus al bluzei roz cu jabou, ce se zareste sub revere. Pantalonii eleganti de stofa gri inchis vor echilibra ansamblul.

De asemenea, un sacou bej, cu linii masculine si cute originale la umeri, poate fi purtat peste o bluza simpla, rosie. Cromatic, asorteaza pantalonii stramti cu sacoul si pantofii cu bluza. Un colier din lanturi fine cu o aplicatie de trandafir satinat si geanta plic vor accesoriza fericit aceasta tinuta.

O rochie din tricot fluid grena, cu drapaje verticale va straluci sub un sacou pretios, alb, cu maneci fronsate spre umeri si decorat cu o bordura-lant aurie. Alege pantofi peep-toe fumurii si geanta supradimensionata pentru a intregi ansamblul.

O silueta cu talie subtire va fi avantajata de un sacou cambrat cu umeri voluminosi, marcati de fronseuri sau cute. Pentru constitutii mai pline e de preferat un sacou croit lejer si cu umeri drepti.