joi, 26 mai 2011

Cand e bine sa renunti?

Viata de cuplu implinita, prietenii dragi, o relatie satisfacatoare cu cei de langa tine sunt micile bucurii ale vietii de zi cu zi care-si pun amprenta asupra starii de bine. Nemultumirile, pe de alta parte…au efectul opus. Nu doar ca te fac nefericita, dar chiar te pot imbolnavi. Invata, asadar sa iei masuri din vreme cand lucrurile nu sunt deloc pe placul tau !

De la capat

Simti ca lucrurile nu mai functioneaza, iti doresti sa lasi totul in urma, dar iti lipseste curajul sa pui punctul pe i si sa iei o decizie? Recunoaste semnele ca a venit clipa sa-ti iei inima in dinti si sa te desprinzi de trecut.

Renunta la relatia de cuplu

Pana nu demult, intre voi doi toate erau bune si frumoase. Va intelegeati din priviri, ba chiar si certurile, urmate de impacari pasionale, aveau farmecul lor. Acum, indiferenta a luat locul iubirii si nici macar de prietenie nu poate sa mai fie vorba.
Spune-i adio daca :
  • nu mai simti nimic pentru el, nu-ti face placere prezenta lui si, de multe ori, ai prefera sa dispara pur si simplu din preajma ta - viata e prea scurta ca sa ramaneti impreuna doar din comoditate sau pentru ca nu ai curajul sa-i spui adevarul gol-golut;
  • te neglijeaza - petrece putin timp cu tine, intotdeauna prietenii lui sau treburile de la serviciu au prioritate, il simti tot mai absent cand sunteti impreuna, iar rugamintile tale il lasa rece? E putin probabil ca lucrurile sa se schimbe, iar tu, ca orice femeie, meriti un barbat care sa-ti ofere atentia si dragostea de care ai nevoie.
  • este dependent de alcool, droguri, te insala ori de cate ori prinde ocazia sau este agresiv - oricat ar fi de convingator cand promite ca ar fi ultima data cand greseste si chiar daca spune ca mai vrea o sansa…nu te lasa convinsa nici de el, nici de altii. Peste unele lucruri chiar nu merita sa treci.

Renunta la dependenta de parinti

Esti deja femeie in toata firea, cu sot si copii, dar nu iei nicio decizie fara sa-i ceri acordul mamei? E important sa constientizezi in ce mod te influenteaza relatia pe care o ai cu parintii. S-ar putea sa-ti dai seama ca, in loc sa te sustina si sa te incurajeze, lucrurile stau de multe ori chiar invers. Nu ezita sa porti o discutie serioasa cu mama daca te face mereu sa te simti vinovata - ba pentru sotul pe care ti l-ai ales, ba pentru felul cum iti educi copilul, ba pentru ca simte nevoia sa-i oferi mai multa atentie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu